ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Την Ευρώπη σας μέσα....

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της UNHCR, συνολικά 218.394 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο τον Οκτώβριο, δηλαδή σχεδόν ο ίδιος αριθμός με αυτόν που έφτασε στην Ευρώπη καθ'όλη τη διάρκεια του 2014, ο οποίος υπολογίζεται από την UNHCR σε περίπου 219.000.
Τον Οκτώβριο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνέχισαν να συρρέουν στην Ευρώπη, σημείωσε
η UNHCR. Η μεγάλη πλειονότητα -210.000- έφθασε στην Ελλάδα, κυρίως στη Λέσβο, από την Τουρκία.
Έτσι, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάρκους Πρέτσελ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος δήλωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να απωθεί τους πρόσφυγες από τα σύνορά της με τη χρήση πυροβόλων όπλων.
Στην περίπτωση που πρόσφυγες αποπειραθούν να περάσουν τα γερμανικά σύνορα με τη βία, ο Μάρκους Πρέτσελ εξήγησε ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να καταφύγει στη χρήση πυροβόλων όπλων ως «έσχατο μέσο».
Όμως ευτυχώς που εκτός από τους κακούς Γερμανούς, υπάρχει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Με μια σεμνή (έτσι λένε τις φιέστες με τις οποίες λοιδωρούν τους ανεγκέφαλους -μένουμε στο ευρώ- πολίτες) τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, όταν σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, θα αναχωρήσουν αεροπορικώς από την χώρα μας 30 (τριάντα) πρόσφυγες με προορισμό το Λουξεμβούργο, που σε ένα κρεσσέντο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς θα τους υποδεχθεί για μόνιμη εγκατάσταση.
Ευχαριστούμε την Ευρώπη για την μεγαλοψυχία της.
Ζήτω η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και των λαών...

Σ.Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις