ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ισλανδός πρωθυπουργός: Αν ήμασταν στην Ε.Ε., θα είχαμε την τύχη της Ελλάδας

Με μια «θανατηφόρα» ατάκα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο ισλανδός Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αν η χώρα του ήταν μέλος της ευρωζώνης όχι μόνο δεν θα ανέκαμπτε από την κρίση, αλλά θα είχε την τύχη μας.
Σε συνέντευξη του στο Politico ο Ισλανδός
πρωθυπουργός David Gunnlaugsson δήλωσε: «Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη μας δεν θα είχε συμβεί αν ήμασταν μέλος της Ε.Ε.».
Οπως υποστήριξε ότι αν η αίτηση που υπέβαλε η χώρα του το 2009 για ένταξη στην Ε.Ε. είχε επιτύχει, τότε η Ισλανδία μπορεί να είχε την τύχη της Ελλάδας.
«Μπορεί να είχαμε ακολουθήσει αντίστροφη πορεία και να γινόμασταν μια χρεοκοπημένη χώρα. Αν όλα αυτά τα χρέη ήταν σε ευρώ και αναγκαζόμασταν να κάνουμε ότι η Ιρλανδία ή η Ελλάδα και να αναλάβουμε την ευθύνη για τα χρέη των τραπεζών. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για μας οικονομικά».
Η Ισλανδία πάγωσε το 2013 τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και ο κ. Gunnlaugsson απέσυρε την υποψηφιότητα στις αρχές του έτους.
Η ισλανδική οικονομία αναπτύχθηκε με 1,9% πέρυσι και φέτος αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,5%. Το δημόσιο χρέος έχει υποχωρήσει στο 64% του ΑΕΠ, κάτω από το επίπεδο του 86% το 2012.
Σύμφωνα με τον Ισλανδό πρωθυπουργό καθοριστικοί παράγοντες για την ανάκαμψη της Ισλανδίας ήταν πως είχε το δικό της νόμισμα και ένα ανεξάρτητο νομοθετικό σώμα που της έδωσε περιθώρια ελιγμών. «Το ότι ήμασταν εκτός Ε.Ε. έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την οικονομική μας βελτίωση» υπογράμμισε.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις