ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δοκιμασία αντοχής

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει οι τράπεζες να περνούν από δοκιμασία αντοχής (stress test) και όχι οι πολίτες. Για τους έλληνες φορολογουμένους που έτσι κι' αλλιώς με τα χρήματά τους λειτουργούν και επιβιώνουν οι τράπεζες, δεν ενδιαφέρεται η Ευρώπη της ντεμέκ αλληλεγγύης ούτε και οι ντόπιοι τοποτηρητές της. Το μόνο που ενδιαφέρει εν προκειμένω είναι οι τράπεζες και η διαρκής χρηματοδότησή τους. Γιατί όμως δεν ενδιαφέρονται να υποβάλλουν
και τους πολίτες σε αντίστοιχες δοκιμασίες αντοχής;;;
Η απάντηση είναι προφανής αφού οι σαδιστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, η διάλυση του κράτους πρόνοιας και η ανθρωποκτόνος φορολογία δεν εξεγείρει τους δοκιμαζόμενους νεοέλληνες. Έτσι οι δανειστές και οι ιθαγενείς εισπράκτορές τους μας υποβάλλουν σε άλλου τύπου αναξιοπρεπείς και συνάμα τραγικές δοκιμασίες αντοχής. 
Εφαρμόζουν μια γνωστή από την Ρωμαϊκή εποχή  συνταγή, τον άρτον και τα θεάματα. Οι νεοέλληνες τρέφονται με τα περιττώματα των δελτίων ειδήσεων, για πολιτισμό και ψυχαγωγία καταναλίσκουν αμάσητα τα απορρίμματα των καναλιών που τους τα σερβίρουν απλόχερα διάφοροι ανακυκλούμενοι από διαύλου εις δίαυλον τύποι όπως ο Φουρθιώτης, ο Λιάγκας, και η Ελένη που μάλιστα πήγε να εορτάσει τα γενέθλιά της με την προστασία σωματοφυλάκων (...!!!!) και που σε μια σαδιστική επίδειξη αυταρέσκειας και ναρκισσισμού προβάλλεται από όλα τα κανάλια. Παράλληλα, οι αποχαυνωμένοι, πεινασμένοι, συμπλεγματικοί και μαζοχιστές νεοέλληνες ξερογλείφονται παρακολουθώντας διάφορους τηλεοπτικούς νάρκισσους-μάγειρες και μαγείρισσες να επιδεικνύουν τις γνώσεις τους στην γαλλική, κινέζικη, ινδική κουζίνα και να μας συνιστούν τακτική  διατροφή με σούσι γεγονός που σίγουρα οφείλεται στον γαστριμαργικό ατταβισμό τους.
Όμως η δοκιμασία αντοχής των νεοελλήνων έχει ακόμη ένα -και το τελευταίο- στάδιο. Παρακολουθούν με έκδηλο ενδιαφέρον την εκπομπή "η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου" και δεν κλείνουν την τηλεόραση ή έστω δεν αλλάζουν κανάλι. Έτσι, αβίαστα προκύπτει το ασφαλές συμπέρασμα πως οι νεοέλληνες πέρασαν και καθημερινά περνούν με μεγάλη επιτυχία τα stress test της αναξιοπρέπειας, της ηλιθιότητας, της κουφότητας και του εξανδραποδισμού. Συνεπώς οι ευρωπαίοι "φίλοι" μας και οι ντόπιοι λακέδες τους είναι απολύτως ικανοποιημένοι και λογικό είναι να θεωρούν ότι οι συνταγές των μνημονίων βρίσκουν άριστο πεδίο εφαρμογής και ως επιτυχημένες δεν υπάρχει κανένας λόγος κατάργησης ή έστω τροποποίησής τους.
Δ.Μ.    

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις