ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τα σκαλοπάτια της ..Ζωής

Έβλεπα στην τηλεόραση τα πλάνα από την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Κοινοβούλιο μετά την τελετή-διαδικασία παράδοσης της προεδρίας της Βουλής στον Νίκο Βούτση.
Η Ζωή, μόνη κατέβηκε τα σκαλοπάτια, βγήκε στον περίβολο της Βουλής, διέσχισε την Βασιλίσσης Σοφίας, ακολουθουμένη από δυό-τρείς συνεργάτες της και χάθηκε στους
πολύβουους δρόμους της Αθήνας. Ούτε ένας, μα ούτε ένας δεν βρέθηκε στην μοναχική και ομολογουμένως δύσκολη διαδρομή από την αίθουσα της Ολομελείας έως τον δρόμο να της τείνει το χέρι ή να της πει, να της ψιθυρίζει έστω μια κουβέντα και θυμήθηκα κάτι που μου είχε πει ένας εξαίρετος διπλωμάτης και πολιτικός, ο Γιάννης Τζούνης.  Όταν ανεβαίνεις, μου είχε πεί,  τα σκαλοπάτια της εξουσίας θα βρεθούν πολλοί να σε επευφημήσουν, να σε πλησιάσουν για να σου σφίξουν το χέρι, να σε χτυπήσουν φιλικά στον ώμο.
Όταν όμως θα κατεβαίνεις τα ίδια σκαλοπάτια, για να έχεις ήσυχη την συνείδησή σου ότι έπραξες το καθήκον σου, θα πρέπει να βρεθούν περισσότεροι ή και λιγότεροι -δεν έχει μεγάλη σημασία- που θα θελήσουν να σου σφίξουν το χέρι ή έστω να σε χτυπήσουν φιλικά στον ώμο.
Τότε και μόνον τότε θα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδυα, ότι έπραξες το καθήκον σου ή τουλάχιστον προσπάθησες. 
Η Ζωή, έπαιξε  και έχασε, αλλά δεν της φταίνε οι άλλοι. Η οίηση, η αμετροέπεια και η τηλεοπτική υπερπροβολή είναι ορισμένα στοιχεία που η διαχείρισή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και για ευφυείς ανθρώπους.
Περικλής Δημάδης

2 Σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Άσε μας ρε Περικλή Ρημάδη. Εσύ το τερμάτισες.
Ψάξε να βρεις τι φταίει της κοντής ....
και μετά αράδιασε τις μπούρδες που σου 'ρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Περικλή η Ζωή ήταν είναι και θα είναι ένα μεγάλο παράδειγμα ήθους και δημοκρατικότητας μέσα σε αυτό το βρόμικο πολιτικό βούρκο.
Ήταν και θα παραμείνει μια φωτεινή ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ
Και να θυμάσαι ότι: Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις