ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας απλός καρπαζοεισπράκτορας

Οπως θυμάστε, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, πρώην αρχηγός της "Ελιάς", κλπ, κλπ, όταν τον ρωτούσαν γιατί κρατούσε στο συρτάρι του και έκρυβε την λίστα Λαγκάρντ,  απαντούσε με στόμφο ότι ως καθηγητής της νομικής και συνταγματολόγος είχε κρίνει ότι η λίστα ως προϊόν υποκλοπής δεν είχε καμία αξία. 
Όταν τον ρωτούσαν γιατί σε άλλα κράτη, η λίστα
Λαγκάρντ είχε χρησιμοποιηθεί για να αποκαλυφθούν οι φοροφυγάδες, ο Βενιζέλος επαναλάμβανε ψελλίζοντας την ίδια πάντα νομική ασυδοσία.
Όμως, έφθασε η ώρα του να λογοδοτήσει.  Σύμφωνα λοιπόν με ΤΟ ΒΗΜΑ, κατάθεση-βόμβα από τον «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ Ερβέ Φαλτσιανί δόθηκε σε τέσσερις εισαγγελείς επί ώρες την Παρασκευή το πρωί. Η κατάθεση δόθηκε σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας. «Το Βήμα» εντόπισε τον Ερβέ Φαλτσιανί στην ελληνική πρεσβεία, από τον οποίο απέσπασε την εξής δήλωση: «Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα σε είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν».
H κατάθεση ολοκληρώθηκε στις 18.00 ώρα Γαλλίας. Σε κάποιο από τα διαλείμματα πάντως «Το Βήμα» κατάφερε και μίλησε με τον Ερβέ Φαλτσιανί. «Πρέπει να βοηθήσουμε να αποκαλυφθούν όλα» είπε. Δήλωσε μάλιστα πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη του επαφή με την ελληνική Δικαιοσύνη. «Έδωσα ένα πρώτο δείγμα όλων των στοιχείων που έχω» συμπλήρωσε.
Παρόντες στην εξέταση Φαλτσιανί ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος, και οι τρεις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Παπασταύρου – Μεταξά κυρία Ελένη Τουλουπάκη και κκ. Χρήστος Τζούρας, Γιώργος Καλούδης.
Η κατάθεση θα αποτελέσει αφετηρία για αξιολόγηση όλων των δικαιούχων των υπεράκτιων εταιρειών οι οποίοι πλέον με ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, άμεσα έρχονται και νέες ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα.
Ο ΕΓΩ ο Βενιζέλος, όπως τελικώς απεδείχθη  εκ των πραγμάτων, υπήρξε ένας φλύαρος και αποτυχημένος πολιτικός, αλλά επιπλέον και ένας αποτυχημένος νομικός. Διέπρεψε όμως ως ένας απλός καρπαζοεισπράκτορας..
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις