ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Απλή ερώτηση κρίσεως προς τους ψηφοφόρους

Ας υποθέσουμε (και κούφια να ‘ναι η ώρα) ότι κάποιος διαβητικός παραπατάει, πέφτει και σπάζει τα μούτρα του πάνω σε σκουριασμένα σίδερα και ακαθαρσίες. Πηγαίνει λοιπόν στο νοσοκομείο σε «γνωστό» γιατρό, καθηγητή παρακαλώ, ο οποίος αφού τον εξέτασε του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και του συνέστησε κάποια φαρμακευτική αγωγή ώστε να αποφευχθούν
οι μολύνσεις και να επουλωθούν οι πληγές από τα τραύματα. Φεύγοντας από το νοσοκομείο ο άτυχος τραυματίας έδωσε το φακελάκι  -που του ζήτησε ο κύριος καθηγητής- με ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. 
Πέρασε μια εβδομάδα και η κατάσταση του ασθενούς χειροτέψε, οι πληγές κακοφόρμισαν και είχε υψηλό πυρετό. Ξαναπήγε λοιπόν στο νοσοκομείο, βρήκε τον κύριο καθηγητή ο οποίος αφού τον εξέτασε, του έδωσε την ίδια αγωγή και του πήρε το ίδιο φακελάκι. 
Λίγες  ημέρες αργότερα η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πολλά περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα υγείας από εκείνα που είχε όταν πήγε για πρώτη φορά μετά το ατύχημά του. Ο γνωστός πλέον κύριος καθηγητής αφού τον εξέτασε, του συνέστησε να παραμείνει στο νοσοκομείο τρείς ημέρες, δίνοντάς του την ίδια αγωγή και ζητώντας του τριπλάσιο φακελάκι επειδή όπως διέγνωσε, η κατάσταση «είναι πολύ σοβαρή και άκρως ανησυχητική».
Μετά την τριήμερη νοσηλεία, ο άτυχος ασθενής επέστρεψε σπίτι του και ύστερα από μια εβδομάδα αφού η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά, μεταφέρθηκε ημιθανής, πάλι στο ίδιο νοσοκομείο, στην εντατική,  όπου ό κύριος καθηγητής ενημέρωσε την σύζυγό του ότι θα πρέπει να ακρωτηριάσει τα κάτω άκρα του ασθενούς για να σώσει την ζωή του και ότι θα παραμείνει διασωληνωμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Παράλληλα, ο κύριος καθηγητής ζήτησε όχι πιά φακελάκι αλλά ένα μεγάλο φάκελο ώστε να χωρέσουν τα χρήματα της αμοιβής του. Δυστυχώς, στην φανταστική αυτή ιστορία δεν υπήρξε αίσιο τέλος αφού ο ασθενής εξεμέτρησε το ζείν, λίγο μετά από την χειρουργική επέμβαση.
Ερώτηση κρίσεως προς τους έλληνες ψηφοφόρους: εσείς θα επιμένατε να εμπιστεύεστε τον γιατρό της φανταστικής ιστορίας μας για να σας «σώσει»;;
Υστερόγραφο: η επιλογή της φωτογραφίας ΔΕΝ είναι τυχαία, αφού απεικονίζει δείγματα πρώην αλλά και εκ νέου υποψηφίων σωτήρων  της Υγείας προερχομένων από τα κόμματα που επιμένουν σθεναρά στην λάθος συνταγή και στο φακελάκι.
Τάσος Καρ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις