ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μια κυνική τηλεμαχία στο «Έλ Κάζο»

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Είναι αλήθεια, πως εκεί που χάνεται η ουσία πλεονάζουν πάντα ο τύπος και τα θεάματα. Μπορεί, βέβαια, το πολιτικό μας σύστημα να έχει μεταμορφωθεί σε έναν εφιαλτικό Φρανκενστάιν αλλόκοτων νεοφιλελέ συνθέσεων και μνημονιακών συμμαχιών, αλλά οι σινεφίλ μπορείτε να χαίρεστε, διότι ο σκηνοθέτης του έργου, ως άλλος Σέρτζιο Λεόνε, μας προσφέρει
«τηλεμαχίες» μετά πασατέμπου, λόγω έλλειψης άρτου!
Μάλιστα, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι δημοσιοπλάνοι, προσήλθαν στην ΕΡΤ ωσάν κινηματογραφικοί αστέρες του Χόλυγουντ, που πάνε για την απονομή των Όσκαρ ηθοποιίας. Μπροστά πήγαιναν οι αρχηγοί και πίσω τους οι καμπαλέρος. Παρεμπιπτόντως η Σία Κοσιώνη, που πήγε από τους τελευταίους, όπως κάθε αξιοπρεπής ντίβα, μου φαίνεται πως έχει αρχίσει να μοιάζει πολύ με την Εύα Μπράουν στο «Οι τελευταίες μέρες του Βερολίνου», ενώ η Όλγα Τρέμη με την πιστολέρο θεία του Άλεξ δε Κίντ!
Στην κυνική τηλεμαχία, οι πέντε μνημονιακοί «μανώληδες», που συνεχώς αλλάζουν τα σομπρέρο τους και τα φορούν αλλιώς, βρέθηκαν απέναντι στους δύο αντιμνημονιακούς γκρίγκος, που είχαν τρύπιες δραχμές στα περίστροφα τους. Ο καθένας εναντίον όλων και όλοι μαζί «για μια χούφτα ευρώ», σε μια ανιαρή «μονομαχία στο Έλ Κάζο». Και ενώ επρόκειτο για μια παρωδία των σπαγγέτι γουέστερν, όπου «Και οι επτά ήταν καθάρματα», η μονομαχία αφορούσε κυρίως την τριλογία του ευρώ, δηλαδή «Τον χοντρό, τον χαρούμενο και τον άσχημο». Όμως, η τηλεμαχία, δεν ήταν απλώς ένα στημένο σκηνικό δημοκρατίας σε ένα μακρόστενο στούντιο, που θύμιζε βαγόνι τραίνου στην έρημο της Αριζόνα. Ήταν μια κακή σκηνοθεσία εξαπάτησης και εμπαιγμού ενός κοινού, που αφού οι μπαντίτος του λήστεψαν την τραπεζική άμαξα, του ζητούν τώρα να πληρώσει και το εισιτήριο στους γερμανούς παραγωγούς της ταινίας.
Αφού, λοιπόν, καθίσατε μπροστά στο χαζοκούτι και απαντήσατε με επιτυχία στο προχθεσινό δίλημμα, που ήταν, πίτσα ή σουβλάκια; Τώρα, μπορείτε να απαντήσετε και στο δίλημμα, τι να ψηφίσετε στις ερχόμενες εκλογές; Τον ψεύτη, τον απατεώνα, ή τον κλέφτη;
Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις