ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Δεν μπορεί να φταίει ο Τσίπρας για την κατάσταση της Ελλάδας

Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα έπλεξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη δραματική κατάσταση της Ελλάδας.
«Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως υπεύθυνος ο τωρινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας του οποίου χαιρετίζω
το θάρρος, για όλα αυτά που δεν υλοποιήθηκαν επαρκώς στο παρελθόν», τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η οποία θα μεταδοθεί αύριο, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.
Ο Γάλλος υπουργός σημειώνει επίσης ότι για πρώτη φορά «η συμφωνία βάζει επισήμως πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του χρέους… Θα εργασθούμε για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους μέσα από μια αναδιάρθρωση, χωρίς μολαταύτα να περάσουμε από μια ονομαστική διαγραφή του χρέους, που δεν θα ήταν αποδεκτή από τις ευρωπαϊκές χώρες». Αφού, υπογραμμίζει, δε, ότι «η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη Δεύτερα, είναι η καλύτερη δυνατή. Αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που είχε χαθεί και επιτρέπει στην Ελλάδα να ατενίσει το μέλλον στο εσωτερικό της ευρωζώνης», ο Σαπέν καταλήγει: «Η θέση της Ελλάδα είναι και παραμένει στο ευρώ».
newsbomb.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις