ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Οι κυνικοί σκυταλοδρόμοι της υποτέλειας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Αυτή η Μνημονιάδα που διαρκεί περισσότερο από πέντε χρόνια τώρα, δεν είναι τίποτα άλλο από μια σκυταλοδρομία του τρόμου που έχει καταστρέψει όλες σχεδόν τις αθλητικομματικές ομάδες της χώρας.
Η σκυτάλη των μνημονίων που μεταφέρεται από χέρι σε χέρι και από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα, αφήνει πίσω της πολιτικά πτώματα, εξουθενωμένους επίδοξους σωτήρες και κόμματα διαλυμένα, ενώ έχει καθηλώσει και
τους θεατές- θύματα στην ανέχεια και στις ουρές των ΑΤΜ. Με έπαθλο το ευρώ η χώρα σύρεται σε μια παράλογη κούρσα υποτέλειας, που το οδυνηρό της τέλος θα είναι οπωσδήποτε η έξοδος από αυτό, αλλά και από τον στίβο του αληθινού αγώνα της αξιοπρέπειας που ποτέ δεν δόθηκε, παρά το 62% του ΟΧΙ.
ADVERTISEMENT
Από τους δήθεν σοσιαληστές στον ανορθόδοξο ξεπεσμό και από εκεί στη νέα δανειοκρατία με τους ρημαδοχωρίτες, η σκυτάλη παραδόθηκε τώρα στους εξαρτημένους έλληνες και στην πρώτη φορά αριστερά, (που πέρασε ξώφαλτσα αριστερά και δεν ακούμπησε), οι οποίοι ασθμαίνοντας συνεχίζουν να τρέχουν στον αδιέξοδο δρόμο της φθοράς. Λίγο παρακάτω, όμως, περιμένουν να πάρουν τη σκυτάλη και οι εφεδρείες της ομάδας «εθνικής σωτηρίας», όπου κυλάει τα βρώμικα νερά του και ο μνημονιακός γερμανοπόταμος, για να εκβάλλει το ναυάγιο της οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας. Έτσι, που θα ολοκληρωθεί πλήρως και το νόημα του πασίγνωστου στίχου: «Μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός….»
Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις