ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η αντίστροφη μέτρηση και ο τρόμος της Μέρκελ!…

Γράφει ο Μαγια  
Αντίστροφη μέτρηση με ομοβροντία τελεσιγράφων, ρητορικής τρόμου και ταπείνωσης, έμμεσων απειλών, έως και προτροπών, για τραπεζικό πανικό.
Σε πλήρη στοίχιση τα θλιβερά εγχώρια γιουσουφάκια της μνημονιακής υποδούλωσης, με πρόβες «κατσαρόλας» και οι γκεμπελίσκοι της Διαπλοκής, που ωρύονται στους παράνομους

μιναρέδες, καθώς …σεληνιάζονται με τη σκέψη και μόνο πως η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει έστω και ένα μέτρο ελευθερίας από τα δεσμά που είχαν επιβάλλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ανδρεικέλων (εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι οι περιλάλητοι κανόνες νομιμότητας των media;).
Το δημοσιονομικό κενό που χωρίζει την Αθήνα από τους δανειστές έχει περιοριστεί στα 900 εκατομμύρια ευρώ. Και μέρος αυτού του ποσού επιχειρεί, σφυροκοπούμενη και εκβιαζόμενη, πανταχόθεν, να καλύψει η ελληνική πλευρά με τις αντιπροτάσεις που κομίζει στις Βρυξέλλες, εν όψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής.
Η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Στα «πάντσερ» και τα «στούκας» των …εταίρων μας και την «Πέμπτη Φάλαγγα», που επισείοντας τη ρήξη επιδιώκουν να ρίξουν την Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναγκαστεί η κοινωνία να αποδεχτεί τη σκλαβιά της.
Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Οι «θεσμοί», δηλαδή το Βερολίνο, δεν επιδιώκουν έντιμη και επωφελή για την Ελλάδα συμφωνία. Θέτουν όρους που μια κυβέρνηση στοιχειωδώς πατριωτική ουδέποτε θα υπέγραφε. Πίσω από το μένος κατά της Ελλάδος βρίσκεται το μίσος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε στην εξουσία για να αμφισβητήσει την πολιτική της βαρβαρότητας.
Είναι προφανές, ότι όσο περισσότερο κινδυνολογούν και καταστροφολογούν, τόσο πιο πολύ ανησυχούν πως αυτοί θα χάσουν πολύ περισσότερα από ό,τι η Ελλάδα.
Σε νέο άρθρο του, ο διακεκριμένος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ελληνική διαπραγμάτευση, επισημαίνει: Oι πιστωτές πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για ενδεχόμενο Grexit!
Ο αντιπρόεδρος του Partners Group, Dallara, o οποίος έχει λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών, ως επικεφαλής του ΙΙF δηλώνει, σύμφωνα με το CNBC, ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οπως σημειώνει, οι αγορές φαίνεται να είναι απροετοίμαστες για μία ελληνική χρεοκοπία, πράγμα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε λουτρό αίματος γι αυτές. Ένα τέτοιο γεγονός (Grexit) θα έπληττε την αξιοπιστία της Ευρωζώνης και θα μετέφερε την πίεση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, σημειώνει.
Σύμφωνα με την γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», η οποία επικαλείται υπολογισμούς του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, η Γερμανία, σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα ζημιωνόταν κατά 85,2 δισεκατομμύρια ευρώ! Ενώ συνολικά η ευρωζώνη θα υφίστατο ζημιές ύψους 305 δισεκατομμυρίων!!!
Επίσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί και στους κόλπους του ΝΑΤΟ, καθώς σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού ένα ενδεχόμενο Grexit θα αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια. O Αλεξάντερ Βέρσμποου, δήλωσε πως το ΝΑΤΟ ανησυχεί ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια. «Έχει όντως επιπτώσεις για το NATO», ανέφερε σε συνεδρίαση στην Μπρατισλάβα ο Βέρσμπου και τόνισε πως «μας ανησυχεί».
Συνεπώς, όχι για 900 εκατομμύρια, αλλά και για πολλαπλάσιο ποσό η Γερμανία, η χώρα που ξεκίνησε δύο παγκόσμιους πολέμους στον 20ο αιώνα, που διέπραξε τρομερά εγκλήματα στην Ελλάδα, θα τολμούσε να υπογράψει το Grexit. Κι όπως έγραψε η Die Welt, «αυτός είναι ο τρόμος της Μέρκελ».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις