ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Αλεξίου... χειρ επαιτείας ή γρόνθος ελευθερίας;

Διότι δυοίν θάτερον, Αλέξιε:  ή συμφωνείς και συνεχίζουμε να είμεθα δέσμιοι των ευρω-βαμπίρ (οπότε αναδεικνύεσαι «άξιος» διάδοχος των προκατόχων σου Γεωργίου του Φιλομήτορος, Αντωνίου του Σωτήρος και Ευαγγέλου του Επιμανούς),  ή τολμάς ν’ αδράξεις* την εντολή και να πορευτούμε δια της ερήμου του παραπικρασμού στη γη της επαγγελίας (που δεν βρίσκεται πουθενά αλλού παρά εντός μας).
(* αδράχνω = δράττομαι δραχμή = αυτό
που κρατάει κανείς στο χέρι, αυτό που χωράει στο χέρι, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγή κάλλιο πέντε και στο χέρι…. σύντροφε!  Κι αν δεν υπάρχουν ούτε τα πέντε, κάλλιο το χέρι μόνο του, και μάλιστα όχι απλωμένο (χέρι επαιτείας), αλλά σφιγμένο, γροθιά… σύντροφε!
οπ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις