ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Φάρμακο για την Αντιπολίτευση

Ανδρέας Ψυχάρης
Ορισμένοι στην Νέα Δημοκρατία είχαν επενδύσει στην «αριστερή παρένθεση». Δηλαδή, θα ανέβαινε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δεν θα μπορούσε να κρατηθεί και η Νέα Δημοκρατία θα επέστρεφε δικαιωμένη.
Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε παραπλανήσει τους ψηφοφόρους και ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει. Άλλα στελέχη της τον κατηγορούν
και για ενδεχόμενη κρυφή ατζέντα και τον καλούν να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Φαντάζει όμως παράξενο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα μέτρο το οποίο ενδεχομένως να είναι ορθό και το οποίο μάλιστα είχε προσπαθήσει (αποτυχημένα) η Κυβέρνηση Σαμαρά να εφαρμόσει, η Νέα Δημοκρατία να «λαϊκίζει».

Το ζήτημα του χώρου διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων «καίει» τους φαρμακοποιούς. Το εάν έχουν δίκιο ή άδικο δεν είναι του παρόντος και πάντως έχουν κάθε δικαίωμα να προσπαθούν να διεκδικήσουν δικαιώματα. Ο τρόπος που το συνδικαλιστικό τους όργανο το πράττει είναι στην κρίση του καθενός.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Λουράντος δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να «επιτεθεί» λεκτικά σε αξιωματούχους της Νέας Δημοκρατίας και να δηλώσει ότι «11.000 φαρμακεία θα γίνουν ο τάφος σας» και «ότι θα γίνουν εκλογικά κέντρα» υπονοώντας σαφώς ότι στις εκλογές θα υποστήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ. (Φυσικά και είχε και έχει κάθε δικαίωμα να στηρίξει οποίο κόμμα επιθυμεί).

Η πρόσφατη όμως συνάντηση των κκ Βορίδη και Καραγκούνη με τον κ. Λουράντο στην Συγγρού ερμηνεύεται ως λαϊκισμός και προσβάλλει όχι μόνο τον σκεπτόμενο ψηφοφόρο αλλά και την προσπάθεια της Κυβέρνησης Σαμαρά. Δηλαδή αντί να πουν ότι η πρόταση της Κυβέρνησης είναι σωστή, σπεύδουν να συμμεριστούν τον αντιμαχόμενο προκειμένου να κερδίσουν «ψηφαλάκια»!

Χάνει όμως. Φαίνεται στις δημοσκοπήσεις ότι παρά την μέχρι στιγμής αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μια συμφωνία με τους εταίρους μας, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται κολλημένη σε χαμηλά ποσοστά: το φλερτ, μεταξύ άλλων, με τον κ. Λουράντο θα φέρει πίσω τους ψηφοφόρους; Μάλλον διαφορετικό φάρμακο χρειάζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι ένα φαρμακοποιό που κοιτάει τα του κλάδου του.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις