ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πούτιν :«Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα»

«Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Αργότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από την έναρξη του τετ α τετ με τον Ελληνα πρωθυπουργό δήλωσε τα ακόλουθα:
«Σας καλωσορίζω στην Αγία Πετρούπολη. Η Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη. Χαίρομαι που έχουμε συνεχείς και σταθερές επαφές σε όλα τα
επίπεδα, αλλά για τους γνωστούς λόγους οι εμπορικές σχέσεις ακολουθούν μια καθοδική πορεία. Το 2014 ο όγκος μειώθηκε κατά 40%. Τον Απρίλιο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων για το 2015-2016 και βεβαίως είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά. 
Χαιρετίζουμε και μια πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά για να επεξεργαστούμε και να ετοιμάσουμε ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας. Ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αυτά και άλλα ζητήματα».
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:
«Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα και να υπηρετήσουμε το κοινό μας στόχο που είναι η ευημερία των λαών μας, η οικονομική ανάπτυξη, η δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή μας.
Μπροστά μας υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και προκλήσεις που πρέπει να αναλάβουμε από κοινού, υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας. Ένας από αυτούς τους σταθμούς είναι το έτος Ελλάδας – Ρωσίας το 2016.
Και βεβαίως η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο, να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας και να δούμε σε κάθε επιμέρους τομέα πως θα μπορέσουμε να συμβάλουμε δημιουργικά στην ανάπτυξη των σχέσεών μας ».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις