ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

...και κλάμα το Ποτάμι....

Πριν ένα μήνα περίπου, ο Σταύρος Θεοδωράκογλου, ο Ποταμίσιος, με αφορμή την διεκδίκηση της Ελλάδος από την Γερμανία δήλωσε : «Η Ελλάδα, που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση».
Όμως, μόλις σήμερα, η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, ενόψει της συμπλήρωσης 70 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναγνώρισε την ιστορική
ευθύνη της Γερμανίας, δείχνοντας κατανόηση για τα ανοικτά «τραύματα» στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.


Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της έστειλε σαφές μήνυμα κατά της λήθης, υπογραμμίζοντας ότι κάτω από την Ιστορία «δεν υπάρχει οριστική (σ.σ. διαχωριστική) γραμμή».

«Εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού», επεσήμανε η ίδια, λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις γύρω από τα ελληνικά αιτήματα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.
«Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, η Μέρκελ τόνισε ότι θα είναι για την ίδια «μία πολύ σημαντική στιγμή» όταν θα μεταβεί στις 10 Μαΐου στη Μόσχα, όπου θα καταθέσει «από κοινού με το ρώσο πρόεδρο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών», για τους οποίους ευθύνεται η Γερμανία στο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εξ άλλου, μόλις χθες, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ, με συνέντευξή του  εξέφρασε την άποψη ότι το Βερολίνο θα πρέπει να εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας για την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων «αναλογιζόμενο την ιστορική ευθύνη που έχει απέναντι στην χώρα μας».  
Συμπέρασμα : Πιό γερμανός και από τους γερμανούς ο Σταύρος  Θεοδωράκογλου, ο Ποταμίσιος...
Να τον χαιρόσαστε εσείς που τον στηρίξατε.

Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις