ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Οι εχθροί των εθνών

To κείμενο που ακολουθεί, είναι του Αλκιβιάδη Κωνσταντίνου Κεφαλά, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, και αποτελεί μια συγκλονιστική ανάλυση της μεθοδολογίας των εθνοκτονιών που διαπράττουν οι ληστρικές ελίτ της Νέας Τάξης. Διαβάστε το!
«Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι του νόμου. Απαγορεύεται το ίδιο, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί» Anatole France.

Είναι κοινή η πεποίθηση ότι το κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό, οικονομικό και πνευματικό

τέλμα στο οποίο όλο και βαθύτερα ποντίζεται η Ελλάδα είναι πολύ πιο σκοτεινό, βαθύ και βορβορώδες από ότι αρχικά εκτιμάτο, ώστε να θεωρείται ουτοπία η οποιαδήποτε κατάσταση επαναφοράς στο αρχικό σημείο εκκίνησης. Όμως, παρά την συνεχή, λεπτομερή και διεξοδική δημόσια συζήτηση των αποτελεσμάτων της οικονομικής καταστροφής, απουσιάζει από τον δημόσιο λόγο η έκθεση των πραγματικών αιτίων του ολέθρου. Θα μπορούσε λοιπόν να θεωρηθεί, ότι η απόκρυψη της αλήθειας είναι δολίως και συνειδητώς επιβαλλόμενη στην κοινή συνείδηση από κάποια “αόρατο αρχή”, διαφορετικά, η μόνη εναλλακτική περίπτωση δεν μπορεί παρά να είναι το αποτέλεσμα κάποιας μυστηριώδους καθολικής απονεύρωσης και εξασθένισης των πνευματικών αντανακλαστικών του έθνους. Οι έντιμες απαντήσεις θα μπορούσαν να φωτίσουν τις σκοτεινές πτυχές της μη αναστρέψιμης κατάστασης, παρά το γεγονός ότι ο κοινός νους έχει μια κάποια θολή και συγκεχυμένη αντίληψη των αιτίων.
Γιατί λοιπόν αποτυγχάνουν τα Έθνη; Την απάντηση στο διαχρονικό και ταυτόχρονα επίκαιρο ερώτημα δίνουν οι

καθηγητές του πανεπιστημίου του Harvard Darin Acemoglou και James Robinson μέσα από το βιβλίο τους [1], οπού με αφοπλιστική επιστημονική μεθοδολογία επιστρατεύονται ιστορικά και κοινωνικά επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την άποψη ότι "τα έθνη αποτυγχάνουν επειδή οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ μιας χώρας με συνειδητά προωθούν και επιβάλλουν εκείνα τα νομοθετικά πλαίσια και κανόνες, που σκοπό έχουν να κατευθύνουν το σύνολο του πλούτου μιας χώρας στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, οδηγώντας έτσι τα έθνη σε μια συνεχή και αέναη πνευματική, ψυχολογική και υλική εξαθλίωση μέσω της δήμευσης των ιδιωτικών περιουσιών και την απαξίωση της εργασίας". Αν δεχθούμε τις απόψεις των δυο διακεκριμένων καθηγητών, θα πρέπει αμέσως να ταυτοποιήσουμε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ νομοθετούν με σκοπό την καταλήστευση του λαού. Προφανώς, η ανισοκατανομή και η λεηλασία του εθνικού πλούτου πραγματοποιείται σε υπερθετικό βαθμό στις χώρες εκείνες όπου οι ανθούσες εγκληματικές οικονομικές και πολιτικές ελίτ έχουν μετατρέψει την ζωή των πολιτών σε μια καθημερινή διαδικασία παιχνιδιού με την εξαθλίωση και τον θάνατο. Οι άνθρωποι αυτοκτονούν, οι οικογένειες διαλύονται, οι νέοι ενθαρρύνονται να μεταναστεύσουν μαζικά, ώστε να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη που θα απειλήσει την ύπαρξη τους, η ανεργία του πληθυσμού θεωρείται ευλογία και μέσον για την οικονομική ανάπτυξη άλλων χωρών και περιοχών του πλανήτη. Εκφράζουν π.χ. την ανησυχία τους οι εγχώριες ελίτ στην πιθανή κατάρρευση της Ευρωζώνης, ενώ η εξαφάνιση των συλλογικών κοινωνικών, πολιτισμικών αξίων και χαρακτηριστικών του λαού παρουσιάζεται ως «προοδευτικός εκδημοκρατισμός της κοινωνίας».
Το πρώτο ερώτημα που θα θέταμε σχετίζεται με τα κοινωνικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά των νεοφιλελεύθερων οικονομικών προμαχώνων της παγκοσμιοποίησης. Τα χαρακτηριστικά των εγκληματικών αυτών συμμοριών είναι σε όλη την υφήλιο τα ίδια, με την μόνη διαφορά, σε σχέση με το φεουδαρχικό παρελθόν τους, ότι σήμερα, στο πεδίο της τελικής μάχης ενάντια στις κοινωνίες, εφαρμόζουν τις πλέον εξελιγμένες επιστημονικές μεθόδους κοινωνικής μηχανικής, που διαιωνίζει τον έλεγχο της απάθειας των μαζών στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό. Οι πολίτες πλέον αδυνατούν να αντιληφθούν την μαζική σαπωνοποίηση τους στους θαλάμους αερίων της νέας τάξης πραγμάτων. Η μεθοδολογία της καταλήστευσης των εθνών πραγματοποιείται με την βοήθεια τριών κεντρικών «μηχανισμών εξαΰλωσης» ψυχών και ιδεολογιών αντίστασης.
Ο πρώτος μηχανισμός επιτελεί το έργον της σύνθλιψης της ατομικότητας, που εξαφανίζει την προσωπική ιδιαιτερότητα της δημιουργίας και της σκέψης. Ο μηχανισμός έχει ως κύρια λειτουργία την συνειδητή παροχή...

http://adiavroxoi.blogspot.gr/

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις ευθύνες έχουν πάλι οι άλλοι!!! Σε όλες τις εποχές κάποιοι κατάφερναν να εκμεταλλεύονται και να καταληστεύουν τους άλλους! Υπήρχαν όμως και κάποιοι που πρότειναν δρόμους στους πολλούς για να ξεφεύγουν από αυτή την κατάσταση και όχι αφορισμούς και γενικόλογες καταγγελίες. Ποια είναι λοιπόν η πρόταση για να ξυπνήσει το άτομο-καταναλωτής-αμόρφωτος για να προτείνει λύσεις στο αδιέξοδο και να παλέψει για την συνολική ευημερία και όχι το ατομικό ψευτοβόλεμα;

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις