ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Ρε άντε στην Ευρώπη σας και ακόμη παραπέρα

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Πολ Μέισον του «Channel 4» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους Θεσμούς Ντ. Κοστέλλο με επιστολή του μπλοκάρει τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις. «Αν προχωρήσετε, είναι μονομερής ενέργεια» υποστηρίζει «και πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Ντ. Κοστέλλο

σε επιστολή του προς την κυβέρνηση:
«Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψής μας το προηγούμενο βράδι, επισημάνατε το σχέδιό σας να περάσετε από το κοινοβούλιο τον νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Ακόμη, καταλάβαμε ότι θα λάβετε και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για τις δόσεις, η οποία και αυτή πρόκετιαι να πάει σύντομα στο κοινοβούλιο. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε την κατάλληλη συμβουλευτική πολιτική, η οποία θα περιλαμβάνει και την συμμόρφωση με τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης. Υπάρχουν αρκετά θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν. Εάν πράξετε αλλοιώς θα θεωρηθεί ότι προχωρείτε σε μονομερείς ενέργειες που δεν έχουν καμμία σχέση με τις δεσμεύσεις στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει ο Μέισον,  έχει αναγνωρίσει τους θεσμούς που μέχρι πρότινος ήταν γνωστοί ως τρόικα ως το καταλληλότερο συμβουλευτικό σώμα. Ετσι, καταλήγει, στην επιστολή του ο κ. Κοστέλλο ουσιαστικά λέει ότι αν η ελληνική Βουλή ψηφίσει τα νέα νομοσχέδια θα είναι παραβίαση της συμφωνίας που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες, στις 20 Φεβρουαρίου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις