ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Reuters: Η τρόικα έστειλε την Ελλάδα σε εκλογές

Καταρρίπτει το δίκτυο Reuters τις κυβερνητικές «κορώνες» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα σε εκλογές. Στην ουσία αυτό που λέει το Reuters είναι ότι η τρόικα έστειλε τη χώρα στις κάλπες, αδειάζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά. 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εκεί που τελείωσαν όλα και το ρολόι άρχισε να μετρά αντίστροφα δείχνοντας κάλπες,
ήταν οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι. Το αδιέξοδο σε αυτές ακριβώς τις συνομιλίες αναζωπύρωσε την πολιτική αβεβαιότητα και οδήγησε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές Σε άρθρο με τίτλο «Ένα αδιέξοδο στο Παρίσι, ένα στοίχημα στην Αθήνα: πώς η Ελλάδα επέστρεψε στην κρίση», το Reuters εξηγεί πως η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι στις 26 Νοεμβρίου πυροδότησε μια σειρά γεγονότων που οδηγούν στις πρόωρες εκλογές της Κυριακής και αποδεικνύουν πως η Ελλάδα παραμένει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης. Όπως γράφει, εκείνη η συνάντηση ήταν γεμάτη με ένταση, καθώς η ελληνική αποστολή συζήτησε με τους δανειστές το ενδεχόμενο εξόδου από το τετραετές πρόγραμμα στήριξης ύψους 240 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. Η τριμερής επιτροπή όμως επέμεινε σε επιπλέον περικοπές ή έσοδα στον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που παρίσταντο στις διαπραγματεύσεις. Οι Έλληνες αξιωματούχοι αρνήθηκαν. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ήδη επιβάλει πάγωμα μισθών, απολύσεις και ειδικούς φόρους. Περισσότερη λιτότητα θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία. «Μας έδιναν την εντύπωση πως ό,τι και αν κάναμε δεν θα ολοκλήρωναν την αξιολόγηση», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος. «Μετά τη συνάντηση στο Παρίσι, ξέραμε ότι το θέμα έχει τελειώσει».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις