ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Το μέλλον ξεκίνησε

Είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι «το μέλλον ξεκίνησε». Αυτό έγινε και σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είσαι τρέντουλας που έχεις διαβάσει μόνο περιοδικά για το στοίχημα, Νίτρο και γινατωμένα, ροζ και αποτριχωμένα κείμενα από «φρη πρες» θα σου φανεί πρωτότυπο. Ομοίως και εάν είσαι
(ανεξαρτήτως ηλικίας) θήλυ με νηπιώδες πνεύμα, που ψηφίζει με κριτήρια τηλεκοντρόλ. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι αν νογάς, καλό είναι να αναρωτηθείς: τι σημαίνει «το μέλλον ξεκίνησε»; Ήταν κάπου σταματημένο και θα ξεπαρκάρει για να φύγει φυσέκι επειδή θα γυρίσει το κλειδί της μηχανής ο Σκουρλέτης; Σου 'ρχεται με τα πόδια, στράτα στρατούλα, αφού του γυάλισε το παπουτσικό ο Στρατούλης; Θα έρθει αεροπορικώς επειδή είχε πάει μια βόλτα μέχρι τις Βρυξέλλες
να δει τα μεγαλεία του Παπαδημούλη; Ποιος είχε δέσει πισθάγκωνα το μέλλον;
Ουδείς μπορεί να το κάνει αυτό – εκτός από τον Θεό. Μόνο Εκείνος μπορεί να κλικάρει το κουμπί με την ένδειξη «Παύση» και ο χρόνος να σταματήσει. Μαζί με το χρόνο θα σταματήσει να φουσκώνει και το υπερμέγεθες κέηκ του εξωτερικού χρέους και να αυξάνεται η ένδειξη στο πιεσόμετρό μας όποτε ακούμε παπάτζες.

Τέντες

Ο Τσίπρας δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει το μέλλον διότι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από την αυγή του χρόνου. Και το παρόν, είτε με κυβέρνηση Τσίπρα είτε Βασίλη Λεβέντη είτε Αρμάνδου Δελαπατρίδη, μπαίνει μονάχο του στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας επειδή αμέσως καθίσταται παρελθόν.
Επίσης, το να πεις ότι το μέλλον ξεκινά επειδή εσύ θα αναλάβεις την πρωθυπουργία είναι λιγουλάκι ύβρις, ειδικά αν εννοείς ότι ταυτίζεσαι με την πρόοδο και ό,τι προηγήθηκε της αφεντομουτσουνάρας σου είναι παρελθόν (δηλαδή κάτι από πολλές σκιές μαζί με ολίγον τίποτα).
Η Ιστορία είναι στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει όλους τους επίδοξους κυβερνήτες, υπουργούς, γενικούς γραμματείς και προέδρους εξωραϊστικών συλλόγων ότι το ελληνικό παρελθόν το έχει βάλει δίπλα στη μαρμελάδα! Σε πολύ ψηλό ράφι για να μην το φτάνουμε.
Μακάρι να φτάσει η άγια μέρα που θα έχουμε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και κάθε προσδοκία, αλλά όλα δείχνουν πως θα αργήσει αρκετά. Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν εντάσσεται η Ακρόπολις, η Αμφίπολις, η Αγιά Σοφιά και στο παρόν οι πολυκατοικίες με τις σαπισμένες τέντες. 
adiavroxoi.blogspot

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις