ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Μούφα το e-mail της Capital

Για τη συνάντηση που είχαν τα στελέχη της Bank of America-Merrill Lynch αλλά και για τη διαρροή του εμπιστευτικού mail από την πλευρά της Capital τοποθετήθηκε την Πέμπτη το διευθυντικό στέλεχος του διεθνούς οίκου Θάνος Βαμβακίδης.
Ο κ. Βαμβακίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, σημείωσε πως ο κ. Σταθάκης, κατά την επίσκεψή του με τον Γιάννη Μηλιό στο City του Λονδίνου, εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είναι γνωστό στον ελληνικό λαό.
«Τα όσα καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της Capital δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση», είπε ο κ. Βαμβακίδης
«Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε σκοπό ο κ. Σταθάκης να εξηγήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ομάδα επενδυτών μας. Δεν είπε κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό».
Όσο για το περιβόητο mail της Capital, με όσα είπε δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έβγαλε σχετική ανακοίνωση ότι ο εκπρόσωπος του fund Capital δεν ήταν παρών στη συνάντηση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  Συγκεκριμένα, ο κ. Βαμβακίδης ανέφερε:

«Δεν ήταν παρών (σ.σ.: ο εκπρόσωπος της Capital) στην εκδήλωση της Bank of America-Merryll Lynch και πολλά από αυτά στα οποία αναφέρεται στο mail δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση. Σ’ αυτήν ο κ. Σταθάκης εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό, και στη συζήτηση υπήρχαν ερωτήσεις και γενικά οι επενδυτές ευχαρίστησαν τον κ. Σταθάκη γι’ αυτή την παρουσίαση».
Ο κ. Βαμβακίδης σημείωσε στη συνέχεια πως αυτό που τρομάζει τις αγορές είναι το άγνωστο, επομένως θεωρεί πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε θετική κατεύθυνση. «Το άγνωστο και η αβεβαιότητα τρομάζουν τις αγορές και άρα, από αυτήν την άποψη, ήταν καλό που ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε μαζί μας για να εξηγήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αυτό είναι καλό για τις αγορές. Αυτό που τις απασχολεί είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τι θα γίνει μετά το review της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το ρίσκο που επηρεάζει τις αγορές αυτή τη στιγμή και θα ήταν θετικό να υπάρξει μια συμφωνία πριν από τις γιορτές. Τα όσα καταγγέλλει (σ.σ.: ο εκπρόσωπος της Capital) δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση και δεν αντιπροσωπεύουν όσα ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση. Δεν ειπώθηκε τίποτε επιπλέον από αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί στο ελληνικό κοινό», κατέληξε ο κ. Βαμβακίδης.
Αυτός είναι ο Θάνος Βαμβακίδης:

Το mail της Capital
Υπενθυμίζεται πως το περιβόητο mail της Capital (μέσω του κ. Spooner) σημείωνε πως οι επενδυτές θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, βάσει αυτών που άκουσαν από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε:
Ναι ήμουν στη συνάντηση με το Σταθάκη (συμμετείχαν 15 επενδυτές) και σε ακόμη μια ξεχωριστή με τον κ. Γιάννη Μηλιό, επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο (συμμετείχαν 20 επενδυτές)
Γενική περίληψη: 
Ολοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα
Το πρόγραμμα είναι χειρότερο από τον κομμουνισμό (τουλάχιστον εκείνοι είχαν ένα καλά οργανωμένο πλάνο), θα επικρατήσει χάος
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει έως 36,5%, που θα σημάνει την απόλυτη πλειοψηφία (μαζί με το μπόνους των 50 εδρών) θα δείτε ένα σενάριο αντίστοιχο με εκείνο της Κύπρου. Μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ότι προλάβουν στο εξωτερικό και θα τερματιστούν όλες οι επενδύσεις
Πιστεύεται ότι ο Σαμαράς δεν θα καταφέρει να λάβει περισσότερες από 174 ψήφους τον Μάρτιο, ενώ, έχει ήδη γραπτές δηλώσεις από αρκετούς βουλευτές πως δεν θα τον ακολουθήσουν.
Αν δεν ήταν τόσο σοβαροί όταν μιλούσαν θα πίστευα ότι πρόκειται περί φαρσοκωμωδίας
«Αισθανόμαστε πιο κοντά με το Podemos και το «Die Linke» στη Γερμανία, αν και αυτοί παραείναι φιλελεύθεροι
Θα σταματήσουμε την λιτότητα -είπαμε στους ανθρώπους στον δρόμο να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες γιατί θα έλθουμε εμείς και θα τους φροντίσουμε.
Οι 5 θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός τους:
Να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση παρέχοντας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, τροφή, στέγη, υγειονομική περίθαλψη σε όσους το έχουν ανάγκη
Αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο τα 750 ευρώ και 14 μισθούς και για τους συνταξιούχους 705 ευρώ για 13 μήνες. Πρόσληψη αρκετών χιλιάδων υπαλλήλων σε θέσεις στο Δημόσιο.
Πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1% με πάταξη της παραοικονομίας (δεν θα υπάρχει κίνητρο, γιατί οι φτωχοί θα έχουν τον βασικό μισθό των 750 ευρώ το μήνα (τι αστείο)) – Δεν θα υπάρχουν φόροι ιδιοκτησίας (κοστίζουν 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός από τα υψηλά εισοδήματα (κόστος 2 δισ. ευρώ), ενώ όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων. Περιμένουν ότι το ΑΕΠ, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξηθεί από 3 έως 5%, καθώς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να επενδύσουν με κάθε εμπιστοσύνη (εδώ γελάμε δυνατά), ενώ αναμένουν κύμα ξένων επενδύσεων.
Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους:
Η ΕΚΤ θα αγοράσει ολόκληρο το ελληνικό χρέος για 60 χρόνια και θα απολέσει κάθε τόκο (Η Γερμανία πέτυχε το 1952 ένα κούρεμα της τάξης του 62%, άρα μπορεί και η Ελλάδα να πετύχει κάτι τέτοιο).
Ανέφερα ότι η Γερμανία εκείνη την περίοδο δέχθηκε να πραγματοποιήσει τεράστιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι δύο τους (Μηλιός-Σταθάκης) είπαν ότι εδώ έγιναν ήδη υπερβολικά πολλές μεταρρυθμίσεις.
Η αναλογία χρέους/ΑΕΠ θα πάει στο 205 έως το 2080 (χαχαχα -φοβερό αστείο)
Θα αυξηθούν περαιτέρω οι επιδοτήσεις από τις Βρυξέλλες κατά 5 δισ.
Κανένας από τις Βρυξέλλες δεν θα έχει κέρδος αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ. Κατέχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αλλά ο Τσίπρας έκανε λάθος που συμφώνησε με τη Μέρκελ πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ.
Μνημόνιο για το ιδιωτικό χρέος με μάξιμουμ εξυπηρέτηση του 20% όταν το διαθέσιμο εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 750 ευρώ το μήνα.
Δημιουργία γραφείων πιστωτικής ανάλυσης που θα διαμεσολαβούν μεταξύ τραπεζών και δανειζομένων-Θα αποφασίζει ποιος θα πληρώνει και τι θα πληρώνεται και τι θα κουρεύεται.
Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με 3 δισ. (τον πρώτο χρόνο θα χαθούν τα παραπάνω), τον δεύτερο χρόνο θα ανακτηθούν (το είπαν και οι δύο τους σοβαρά) καθώς το ελληνικό ΑΕΠ θα σημειώσει μεγάλη αύξηση και γίνει εισροή επενδύσεων.
Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με 3 δισ. (τον πρώτο χρόνο θα χαθούν τα παραπάνω), τον δεύτερο χρόνο θα ανακτηθούν (το είπαν και οι δυο τους αυτό, σοβαρά), καθώς το ελληνικό ΑΕΠ θα δει μεγάλη αύξηση και θα γίνει εισροή επενδύσεων.
Οι τράπεζες είναι πολύ δυνατές, οι δανειστές πολύ αδύναμοι -Θα το αντιστρέψουν αυτό
Θα γίνει 1005 αλλαγή στο διοικητικό σχήμα των τριών μεγάλων συστημικών τραπεζών (πλην της Eurobank όπου το κράτος δεν έχει πλέον πλειοψηφία στο μετοχικό σχήμα)
Θα δοθεί εντολή στους δικαστές να είναι πιο αποτελεσματικοί.
Δεν θα μπορούσα να τα είχα επινοήσει όλα αυτά ακόμη κι αν το ήθελα.


Σκουρλέτης: «Στημένος» από την κυβέρνηση ο Σπόνερ
Την ίδια ώρα ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε το στέλεχος της Capital ότι παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης: «Οταν αυτός εμφανίζεται σαν να ήταν εκεί πέρα και να ήταν αυτήκοος μάρτυς των συζητήσεων, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι άλλο τρέχει. Δεύτερον, το συγκεκριμένο fund δεν είχε καν συμμετοχή στις συγκεκριμένες συζητήσεις. Το δε συγκεκριμένο fund επενδύει στην Ελλάδα. Ο δε συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστό ότι είχε συναντήσει και τον πρωθυπουργό τον προηγούμενο χρόνο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι περισσότερο αυτή η υπόθεση μυρίζει μια συνεννόηση κάποιων συγκεκριμένων κέντρων με την κυβέρνηση για τη δημιουργία κάποιων εντυπώσεων, παρά ανταποκρίνεται σε μια πραγματική εκτίμηση, όποια εκτίμηση και αν είναι αυτή. Διότι δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ότι ήταν σε μια συζήτηση και να μην ήταν».
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από το Λονδινο και ο Γιώργος Σταθάκης, αποδίδοντας ευθέως τις διαρροές σε προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει επικοινωνιακά την αποτυχία της με την Τρόικα στο Παρίσι.
«Η νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι δεν μπορεί να καλυφθεί επικοινωνιακά με κακοστημένες διαρροές. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, αφού, σύμφωνα με τη γνώμη του, το κλίμα που επικράτησε στις συναντήσεις ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται στα ενημερωτικά σημειώματα τόσο του στελέχους της Capital όσο και της Bank of America.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο απόηχος των συναντήσεων αυτών έφερε σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου η οποία αν και δεν περίμενε «θαύματα» από τις συναντήσεις αυτές δίνει μάχη για να πείσει ότι αδιέξοδο είναι το πρόγραμμα της Κυβέρνησης Σαμαρά και τα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει είναι απολύτως λειτουργικά και εφαρμόσιμα. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου η σκληρή στάση της Τρόικα αποτελεί μήνυμα όχι μόνο προς αυτή την Κυβέρνηση αλλά και προς την επόμενη (κι αυτό το γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου) περισσότερο δυσκολεύει την προσπάθεια του κόμματος η εικόνα που δημιουργείται με τους ξένους επενδυτές να εμφανίζονται έτοιμοι να αποσυρθούν από την Ελλάδα  αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις