ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Οι τούρκοι έφυγαν, ο ραγιαδισμός έμεινε

«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει…». Ίων Δραγούμης, 1878-1920.
Στη σημερινή Ελλάδα ένα 1% κατέχει το 56,1% του πλούτου της χώρας και ένα 10% κατέχει περίπου το 87% του πλούτου. Αυτό το 10% είναι η άρχουσα τάξη και από αυτό, το 1% είναι η ελίτ, δηλαδή τα πραγματικά αφεντικά που κυβερνούν τη χώρα. Το υπόλοιπο
90% είμαστε οι ραγιάδες του Δραγούμη, που τρέμουμε τους μπάτσους των αφεντικών, που είμαστε σκλάβοι του φόβου μας.
Όσο υπήρχε μια επίπλαστη ευημερία με δανεικά, αισθανόμασταν όλοι ελεύθεροι και υμνούσαμε τη δημοκρατία μας. Τώρα ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι η ελευθερία μας ήταν δοτή και ελεγχόμενη, ότι η δημοκρατία μας ήταν ψευδοδημοκρατία που δεν λειτουργεί και δεν μας προστατεύει. Τώρα βλέπουμε σκάνδαλα που πριν δεν μας ενδιέφερε να δούμε και τώρα συνειδητοποιούμε ότι στην ουσία ήμασταν ραγιάδες σε μια εικονική πραγματικότητα με προθεσμία λήξης.

Δυστυχώς, με την επανάσταση του 1821 διώξαμε τον Τούρκο, αλλά δεν διώξαμε τον ραγιαδισμό, ο οποίος επέζησε, μέσω ενός ψευδοδημοκρατικού πολιτικού συστήματος, το οποίο τοποθέτησε στη θέση των Τούρκων νέα αφεντικά και μετέτρεψε υπερήφανους Έλληνες σε ένα είδος νέο-ραγιάδων.

Τώρα, 200 χρόνια μετά, ήρθε πλέον η ώρα να διώξουμε και τον ραγιαδισμό και να γίνουμε πραγματικά ελεύθεροι Έλληνες. Αυτό περνά αποκλειστικά μέσα από την ανατροπή του υπαίτιου πολιτικού συστήματος, που συντηρεί αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Για να το επιτύχουμε όμως αυτό, θα πρέπει να πάψουμε να τρέμουμε τους μπάτσους των αφεντικών, θα πρέπει να απελευθερωθούμε από τον φόβο μας.
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις