ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πολλά Ρίχτερ στην Κρήτη

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε μια «εν κρυπτώ» συνεδρίαση του κοσμήτορα κ. Δημήτρη Μυλωνάκη και της Προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης κ. Αγγελικής Μαυρομούστακου και δυο καθηγητών αγνώστων λοιπών στοιχείων, αποφάσισε να αναγορεύσει τον γερμανό καθηγητή-ιστορικό κ. Ρίχτερ, ως επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης ύστερα από πρωτοβουλία και εισήγηση του επίκουρου
καθηγητή Ανδρέα Στεργίου, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Ρίχτερ.
Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η τελετή αναγόρευσης να γίνει στις 19/11/2014 στο Ωδείο της πόλης του Ρεθύμνου – ακυρώθηκε όμως από τις έντονες διαμαρτυρίες του Κρητικού λαού διότι ο Ρίχτερ, στο βιβλίο του «Επιχείρηση Ερμής: Η Κατάκτηση της Νήσου Κρήτης τον Μάϊο 1941», αμαυρώνει την ηρωική αντίσταση των κατοίκων της Μεγαλονήσου και επιχειρεί να δικαιολογήσει τις γερμανικές θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου.
Η λογική του συγγραφέα Ρίχτερ, είναι ότι το ανηλεές και πέραν του δικαίου του πολέμου κινούμενο κρητικό αντάρτικο εξώθησε τους εισβολείς σε αποκτήνωση, οι οποίοι εισβολείς ήταν, στην πλειοψηφία τους, επίλεκτες μονάδες διαπνεόμενες από έναν «ιδεαλισμό». Είναι τόσο απαράδεκτη η σύνδεση της κτηνωδίας του επιτιθέμενου και του κατακτητή με την οργή του αμυνόμενου που στην καλύτερη περίπτωση προκαλεί την αγανάκτηση των κρητικών.
Διάλεξαν λοιπόν οι καθηγητάδες του πανεπιστημίου της Κρήτης, να απονείμουν εύφημον μνείαν στον απολογητή των ναζιστών, γερμανό καθηγητή Ρίχτερ, στην Κρήτη. Αν είναι δυνατόν….
Αφού όμως ήθελαν οι πνευματικοί ταγοί (;;;) του τόπου μας να τιμήσουν πάση θυσία τον γερμανό Ρίχτερ, ας μιμούνταν το παράδειγμα της τρόϊκα και ας πήγαιναν στο Παρίσι να κάνουν την φιέστα τους ώστε να μην προκαλέσουν την μήνι του κρητικού λαού και των ελλήνων γενικώτερα. Δεν μας φτάνουν τα γερμανομνημόνια με τα οποία οδηγείται η χώρα μας και οι πολίτες της σε αργό θάνατο, έπρεπε να τιμηθεί κι ο γερμανός εξαγνιστής των γερμανικών εγκλημάτων πολέμου και μάλιστα στην Κρήτη;;; Θα μου πείτε ότι είναι γνωστό πως ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, όμως παραπάει να το προσκαλούμε εμείς οι ίδιοι και μάλιστα να τον τιμούμε.
Παύλος Καμ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις