ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μέγαρο και… ξερό ψωμί!

Ενέκριναν 300.000 ευρώ κρατική επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής όταν τα χρέη του ξεπερνούν τα 245 εκατ. ευρώ – Την ίδια ώρα το κράτος έχει προβεί σε περισσότερες από 6.000 κατασχέσεις περιουσιών μέσα στο 2014!
Η επιτομή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά στις πιο βάναυσες μειώσεις μισθών και καταργήσεις επιδομάτων, την ίδια ώρα συνεχίζει να επιχορηγεί με ζεστό κρατικό χρήμα το Μέγαρο Μουσικής.
Στο έγγραφο της διαύγειας που βλέπετε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πριν από λίγες μέρες ενεκρίθη ποσό 300.000 ευρώ ως κρατική επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 10% της ετήσιας χρηματοδότησής του. Για όσους δεν κατάλαβαν, με υπογραφή του Κώστα Τασούλα, ο ελληνικός λαός πληρώνει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ένα
ίδρυμα που έχει χρέη πάνω από 245 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο μέχρι πρότινος το εκμεταλλευόταν ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ και μια «κλειστή» παρέα ανθρώπων που ήταν κάτω από την επιρροή του μακαρίτη Χρήστου Λαμπράκη.
Η λογική του «άλλος τρώει κι άλλος πληρώνει» σε όλο της το μεγαλείο!
Αλήθεια μπορεί κάποιος από τους υπουργούς που βάζουν τις υπογραφές τους τόσο απλόχερα να θυμηθεί έστω και μία φορά πότε το Μέγαρο προήγαγε τον πολιτισμό στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα με φθηνό εισιτήριο;
Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης περιορίζεται μόνο σε αυτά τα ζητήματα, αφού τα χρήματα για να γεμίσουν τα ταμεία τα βρίσκει κυνηγώντας οικογένειες φτωχών βιοπαλαιστών. Συγκεκριμένα, την ώρα που η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με «ενέσεις» ρευστότητας 3 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο το Μέγαρο, την ίδια ώρα το δημόσιο έχει προβεί μέσα στους 9 πρώτους μήνες του έτους σε 4.959 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, σε 796 κατασχέσεις ακινήτων και σε 667 πλειστηριασμούς.
Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες το Μέγαρο Μουσικής με ειδική τροπολογία που πέρασαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών κατάφερε να παγώσει τα χρέη του και να πάρει και φορολογική ενημερότητα!!!
Επίσης θυμίζουμε ότι επειδή τα δάνεια του Μεγάρου είχαν ληφθεί με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση των Γιάννη Στουρνάρα και Πάνου Παναγιωτόπουλου (που ήταν υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού αντίστοιχα) το κράτος αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής την αποπληρωμή των δανείων για να μην κλείσει το ίδρυμα!!!
Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει δηλαδή τα χρέη που άφησαν όλοι αυτοί που έφτιαξαν το Μέγαρο για να καλούν τους φίλους τους σε βραδιές όπερας και φιλανθρωπικά γκαλά. Και θα πληρώσουν όλοι αυτοί που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους σε αυτό το «ίδρυμα προαγωγής του πολιτισμού».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις