ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πρώτο μέτρο: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Τουρκία του Ερντογάν, φαίνεται πως ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Με επιθετικότητα ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα, στην Κύπρο και στο Κουρδιστάν, που δείχνει σχεδιασμένη από καιρό, επιχειρεί να εκμηδενίσει τους Κούρδους χρησιμοποιώντας προφανέστατη κρυφή συμμαχία με το ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο και να επεκτείνει την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, στην θάλασσά της ( ΑΟΖ ) σε πρώτη φάση. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την ταυτόχρονη
επίθεση;
Η δολοφονική αγριότητα καταστολής των κουρδικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, προδικάζει πως θα κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας όπως και ότι θα κηρυχθεί εκτός νόμου κάθε κουρδική πολιτική οργάνωση. Πρόδηλα η Τουρκία αποβλέπει στην παραλυσία της ελληνικής πλευράς που είτε δεν θα τολμήσει είτε θα ακυρωθεί συντριπτικά εφόσον αντιδράσει στρατιωτικά. Εύλογα πρέπει να υπάρχουν προσχεδιασμένες ενέργειες αντιπερισπασμού με δολιοφθορές στο εσωτερικό της Ελλάδας και συνοριακές συγκρούσεις με χώρες της βαλκανικής και έτσι να εγκλωβιστεί σε διμέτωπο η Ελλάδα. Οπότε και να αδυνατεί σε συμπαράσταση της Κύπρου. Το δε Ισραήλ θα δυσκολευτεί να επωμιστεί μόνο του το βάρος της κυπριακής ( εναέριας και θαλάσσιας ) άμυνας.
Η στιγμή που διαλέγει ο τουρκικός επεκτατισμός να εκδηλωθεί αξιοποιεί την αμηχανία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή που –με τους συμμάχους τους- ουσιαστικά εξόπλισαν το ισλαμοφασιστικό τέρας, επιχειρώντας την ιμπεριαλιστική ηγεμονία τους στους τοπικούς ενεργειακούς πόρους. Και που τώρα αδυνατούν να ελέγξουν. Αξιοποιεί η Τουρκία επίσης και την εμπλοκή της Δυτικής Ευρώπης σε οξεία αντιπαράθεση με την Ρωσία στο μέτωπο της Ουκρανίας, οπότε αμφότερες αυτές οι δυνάμεις έχουν περιορισμούς αλλά και ασύμπτωτες βλέψεις για να αντιδράσουν από κοινού στον τουρκικό επεκτατισμό.
Υπό αυτές τις συνθήκες απαιτείται άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς, συντονισμένα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ώστε να γίνει αντιληπτό στην Άγκυρα πως υπάρχει τέτοιο και τόσο, πιθανό και ενδεχόμενο κόστος από τις ενέργειές της που θα ακυρώνει τις όποιες βλέψεις της.
Η πρόσκληση σε πανεθνική συσπείρωση από την ελληνική κυβέρνηση –χωρίς να δελεαστεί για προκήρυξη έκτακτων εκλογών- θα της εξασφαλίσει την απαραίτητη σταθερότητα και συνοχή εσωτερικά. Για να προχωρήσει στα έκτακτα μέτρα πολιτικής άμυνας και στρατιωτικής ετοιμότητας που οι περιστάσεις επιβάλλουν. Οπωσδήποτε βέβαια πρέπει να ανασταλούν τα μνημόνια σε Ελλάδα και Κύπρο ένεκα του εθνικού κινδύνου. Οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις αυτού του μέτρου είναι το ισχυρότερο και αμεσότερο όπλο της ελληνικής πλευράς. Καθόσον η διεθνής κοινότητα θα υποχρεωθεί να ενσκήψει στην Κύπρο και στο Αιγαίο ενώ ακόλουθα οι επιχειρηματικές και δυτικόφιλες δυνάμεις στην Τουρκία θα βρουν το έδαφος να αντιδράσουν στον φιλοπόλεμο Ερντογάν και τους ισλαμοφασίστες.
Η ελληνική κοινωνία παρότι ανέτοιμη υποχρεούται να αντιδράσει. Δυστυχώς με το ζόρι τα παθήματα θα μας γίνουν οδυνηρό μάθημα. Ας βιαστούμε για να έχουμε τα λιγότερα κόστη.
Νίκος Καραβαζάκης.
vimasaronikou

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις