ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας; Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι;...

Τί εναι πατρίδα μας; Μν εν᾿ ο κάμποι;
Μ
ν εναι τ᾿ σπαρτα ψηλ βουνά;
Μ
ν εναι λιος της, πο χρυσολάμπει;
Μ
ν εναι τ᾿ στρα της τ φωτεινά;

Όταν ο Ιωάννης Πολέμης έγραφε αυτό το ποίημα δεν υπήρχε η τηλεόραση. Αν ζούσε σήμερα, είναι βέβαιο ότι δεν θα είχε ανάλογους προβληματισμούς και ερωτήματα.
Σήμερα, δυστυχώς, η πατρίδα μας έχει καταντήσει ένα απέραντο τηλεοπτικό
στούντιο όπου τα πάντα, τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά, ὁ ἥλιος ποὺ χρυσολάμπει, τ᾿ ἄστρα τὰ φωτεινά, κάθε ρηχὸ ἀκρογιάλι και βεβαίως η ζωή και το μυαλό, η σκέψη και τα προβλήματα των ανθρώπων, έχουν εγκλωβιστεί και προβάλλονται παραμορφωμένα σε μια οθόνη τηλεοράσεως.
Τηλεοπτικοί Μεσσίες που καθημερινά ακούμε και βλέπουμε να αναμασούν σκοροφαγωμένα σλόγκαν όπως «άγρια κόντρα Σαμαρά-Τσίπρα», αλλά και διάφοροι βουλευτάδες της Β΄ Εθνικής, συγγνώμη της Β΄ Αθηνών ήθελα να πω αλλά και άλλων περιοχών που «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σε πληκτικές, ανούσιες και κυρίως γεμάτες ψευδολογίες, εκπομπές.
Τηλεαστέρες, με περίσσιο σύμπλεγμα κατωτερότητας, ναρκισσεύονται για τους μπάτλερ που έχουν στην έπαυλή τους,  τηλεαστεράκια και τηλεβίζιτες που αγωνίζονται να αποκτήσουν έπαυλη και μπάτλερ, τηλεβιβλιοπώλες-τηλεβουλευτές που προσπαθούν να πουλήσουν βιβλία και να αγοράσουν ψήφους, τηλεμάγειροι που «αποκαλύπτουν» τις μυστικές συνταγές τους, τηλεκατίνες που μας «εκμυστηρεύονται» για ανύπαρκτες σχέσεις και κουτσομπολιά των «επωνύμων», τηλεσκουλήκια και τηλετρωκτικά που τρέφονται από τα περιττώματα όλων των προηγουμένων, ένας απίθανος, πολύχρωμος, άφυλος συρφετός, διαγκωνίζονται όλο το εικοσιτετράωρο στα τηλεπαράθυρα για να μας «ενημερώσουν» και να μας «διασκεδάσουν».
 Ακόμη και η σοβαρή υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα δεν μπόρεσε να μείνει έξω από τις θλιβερές τηλεοπτικές μπΑλαμουντίν καταστάσεις.
Όσο για την θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε, η τηλεοπτική συγκυβέρνηση έχει την απάντηση για το ποιος φταίει αλλά και την λύση. Για όσα στραβά έγιναν, όσα στραβά γίνονται και για όλα τα στραβά μελλούμενα φταίει ο Τσίπρας, τελεία και παύλα. Όσο για τη λύση, είναι μία : εκλογές το 2016.
Τι είναι η πατρίδα μας λοιπόν;
Ευτυχώς, ο Ιωάννης Πολέμης με τον τελευταίο στίχο, τραβάει την πρίζα από τον τοίχο, η τηλεόραση κλείνει και μας παρακινεί :  
 λα πατρίδα μας! Κι ατ κι κενα,
κα
κάτι πού χουμε μς τν καρδι
κα
λάμπει θώρητο σν λιου χτίνα
κα
κράζει μέσα μας: μπρς παιδιά!

Παύλος Καμ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις