ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δεν θα αφήσουν τον Σαμαρά να πέσει εύκολα

Κώστας Χαρδαβέλλας
Ποιος εχέφρων άνθρωπος θα άφηνε ακάλυπτο, ανυπεράσπιστο στην καταιγίδα και μόνο του σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής του, εκείνον που του είναι πιστός βαστάζος, τυφλός εκτελεστής των εντολών του και αυτό που λέμε στον Καραγκιόζη «Χατζηαβάτης» (με την καλή όμως έννοια του όρου, όπως θα έλεγε και ο συμπαθέστατος σε εμένα Ηλίας Ψινάκης), ποιος θα άφηνε μόνο του τον «καλό στρατιώτη Σβέικ», που περιμένει απλά
την εντολή για να πράξει τα δέοντα.
Έκανα αυτή την απλοϊκή σκέψη για τη σχέση της ελληνικής κυβέρνησης με το Βερολίνο, αλλά και πάλι είχα τις αμφιβολίες μου, γιατί δεν μπορούσα να δω τον «μάγκα» (αλλά στο εσωτερικό μόνο) Σαμαρά και τον «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» Βενιζέλο, να εξαρτούν το πολιτικό τους μέλλον από ένα κλείσιμο του ματιού της Μέρκελ ή του Σόιμπλε.
Μέχρι που σήμερα το πρωί έμαθα από Γερμανούς συναδέλφους ότι:
Αμέσως μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, την προηγούμενη εβδομάδα στο Βερολίνο και όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έβγαλε κραυγή απόγνωσης στη Γερμανίδα καγκελάριο, λέγοντάς της ότι η κυβέρνησή του δεν αντέχει άλλο και οι εκλογές είναι χαμένες από χέρι (οπότε η τρόικα θα έχει να κάνει με τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη) η Μέρκελ παρασκηνιακά έδωσε τις εξής οδηγίες στα στελέχη της:
1. Ετοιμάστε άμεσο σχέδιο προεκλογικής στήριξης με παροχές και ελάφρυνση μέτρων στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να προσφέρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στον ελληνικό λαό.
2. Ζήτησε από τον Ντράγκι άμεση οικονομική στήριξη των ελληνικών τραπεζών, ώστε να «πέσουν» κάποια χρήματα στη νεκρή ελληνική αγορά.
3. Ζήτησε να ενημερωθούν πολιτικά στελέχη της κομισιόν και της ΕΚΤ, ότι για να μην έχουν να κάνουν αύριο με ένα «πολιτικό ατύχημα» στην Ελλάδα στις προσεχείς εκλογές, οπότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σαν κυβέρνηση τους αδιάλλακτους του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει από τώρα να βοηθήσουν στην κατεύθυνση μίας επόμενης κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δίνοντάς τους τη δυνατότητα «προεκλογικών δώρων» στον ελληνικό λαό.
Και επειδή αυτή η στήλη έχει την κακή συνήθεια να επιβεβαιώνεται (σας είχαμε πει για το φιάσκο Σαμαρά στο Βερολίνο, είχαμε αποκαλύψει τα αδιέξοδα με την τρόικα στην Αθήνα πριν φτάσει η τρόικα, είχαμε μιλήσει για την ύπαρξη τζιχαντιστών στη χώρα μας κ.α) περιμένετε και θα δείτε ποιοι είναι οι τρεις μάγοι (που μπορεί να είναι και 13 ή 23) και ποια είναι τα δώρα που θα φέρουν στο πανικόβλητο δίδυμο Αντώνη-Βαγγέλη.
Σιγά μην άφηνε η Μέρκελ και η παρέα της, τους δικούς τους στην Αθήνα να πέσουν τόσο εύκολα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις