ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Ποιός να το περίμενε ότι ο Γιωργάκης μπορεί να μας σώσει...

Παίζουν τα… ρέστα τους Σαμαράς και Βενιζέλος με την ψήφο εμπιστοσύνης...
Είναι όμως η ευκαιρία, με αυτή τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, να λυθεί και το... μυστήριο που εδώ και καιρό πλανάται πάνω από το ΠΑΣΟΚ για το αν τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου και οι λεγόμενοι παπανδρεϊκοί βουλευτές θα θέσουν θέμα ή θέματα προς διαπραγμάτευση, πριν λάβουν την όποια απόφασή τους για την στήριξη της κυβέρνησης.
Επίσης, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης γνωρίζουν

πολύ καλά πως είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να μην επανεκλεγούν. Επίσης γνωρίζουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει καταθέσει προϋπολογισμό! Θα δώσουν δηλαδή «λευκή επιταγή» σε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ζυγίζοντας κανείς όλα τα παραπάνω καταλήγει στο συμπέρασμα ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να παρατείνουν την θητεία τους για κάποιους μήνες ακόμα προκειμένου να μην μείνουν άνεργοι όπως έλεγε και μια γαλάζια βουλευτής πριν από μερικές ημέρες!
Όμως πιστεύω ότι η συγκυβέρνηση έχει την βεβαιότητα ότι θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα το επιχειρούσε. Το ζήτημα όμως είναι τι μέτρα θα επακολουθήσουν μιας και η συγκυβέρνηση θα έχει νωπή κοινοβουλευτική εντολή, αφού θα έχει βάλει στο μπουκάλι 154 περίπου ψήφους.

Όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Αθανασιάδης-Νόβας (ή, επί λογοτεχνικότερον, Αθάνας, ή άλλως πως "Γαργάλατας"):
Από την εποχήν της Αλώσεως
είχαμε να δούμε τέτοιον πανικόν ΕΝΦΙΑ-λώσεως!

Αλλά αυτή είναι η ελληνική έμμεση κοινοβουλευτική δημοκρατία. Να την χαιρόμαστε..
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις