ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Αντώνη, προχώρα μόνος σου…

Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και ακόμα δεν το βάζουν κάτω. Προσπαθούν, αγωνίζονται, μοχθούν. Με όπλα τον οικονομικό σαδισμό που εκπέμπεται από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους στοχεύουν από την μια μεριά στην κατατρομοκράτηση και από την άλλη στην αναπτέρωση των ελπίδων των Ελλήνων με πλαστές ή ανύπαρκτες εικόνες ανάκαμψης της οικονομίας.
Για παράδειγμα, σήμερα, η «έγκυρη» εφημερίδα Πρώτο Θέμα, μας ενημερώνει ότι «320 επενδυτές, περιμένουν 180 βουλευτές». Ο κομιστής τρέμει με την προοπτική, ότι 10.000.000 Έλληνες, περιμένουν 120 βουλευτές ή αν προτιμάτε 10.000.000 Έλληνες, την έχουν στημένη σε 180 βουλευτές.
Κατά τα άλλα, ξαναρχίζει από Δευτέρα, το εμετικό, απεχθές και βαρετό τηλεοπτικό σήριαλ: η τρόϊκα ξανάρχεται, με τους ίδιους εδώ και τέσσερα χρόνια υπότιτλους: «η πιο σημαντική αξιολόγηση»,  «η τρόϊκα έρχεται με άγριες διαθέσεις», «αγώνας δρόμου για να κλείσουν οι εκκρεμότητες» και άλλα
σχετικά φαιδρολογήματα.

Αλλά και οι πολιτικοί σωτήρες τύπου Γεωργιάδη, τα δίνουν όλα. Βαρέθηκα και αηδίασα να ακούω εδώ και δύο χρόνια ότι το μνημόνιο τελειώνει, ότι η ανάπτυξη θα έρθει, έρχεται ή ήρθε, διώχνουμε την τρόϊκα και βεβαίως για την απάτη του πρωτογενούς πλεονάσματος που ναι μεν υπάρχει αλλά προέρχεται από την υπερφορολόγηση  και όχι από την ανάπτυξη.
Για μένα, η μοναδική και ασφαλής ένδειξη ότι η ανάπτυξη έρχεται θα είναι όταν κατεβάσει τα ρολά το πρώτο μαγαζί που έχει την επιγραφή : ΑΓΟΡΑΖΩ ΧΡΥΣΟ, ΑΜΕΣΑ, ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ. Και θα έχουμε ανάπτυξη όταν κλείσει τις πόρτες του και το τελευταίο ενεχυροδανειστήριο.
Υστερόγραφο: Στο σημερινό  Πρώτο Θέμα, ο Αντώνης Σαμαράς, λέει ότι «προχωράω χωρίς τρόϊκα». Ωραία Αντώνη μου, είμαι μαζύ σου, αλλά αφού θα προχωρήσεις μόνος σου με μονομερείς ενέργειες γιατί ο εσμός των Γεωργιάδηδων μας έχει πρήξει μεταφορικά και κυριολεκτικά τα τους δίδυμους γεννητικούς αδένες με την απειλή ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προβεί σε μονομερείς  ενέργειες τότε θα βγούμε από το ευρώ, θα συμβεί λοιμός και λιμός, σεισμός και καταποντισμός και ίσως ο μετεωρίτης ER 450 TX, να πέσει στην Αθήνα;; 
Ασε που μπορεί να συμβεί μια ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή αν αποφασίσει να μεταφέρει τα χρήματά του εκτός Ελλάδος,  το φερέφωνό σου, ο Άδωνις Μπουμπούκος. 
Αντώνη μου κάνε κάτι, σώσε μας, φοβάμαι πολύ, τρέμω ακόμα και με την σκέψη αυτή.
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις