ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Υγειονομικός ρατσισμός

Διάβασα σε γνωστή ιστοσελίδα, για την κατ΄ εξακολούθηση απόπειρα δολοφονίας εναντίον 76χρονου ασθενούς με πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια, που διαπράττεται στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου δεν υπάρχει  καρδιοχειρουργός.
Το παιδί (ΠΕΔΥ) του Γεωργιάδη που τώρα την επιμέλειά του ανέλαβε ο έτερος Καππαδόκης- Μάκης Βορίδης,
επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι το  χειρότερο είναι ο εχθρός του κακού.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το νέο φιρμάνι του υπουργού Μάκη, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες ιθαγενείς που βρίσκονται σε δύσκολες και ευαίσθητες ηλικίες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων που προλαμβάνουν επώδυνα και μερικές φορές ανίατα νοσήματα, όπως  ο καρκίνος του προστάτη, του στήθους, της μήτρας κλπ.
Κάποιοι κακεντρεχείς είχαν κατά το παρελθόν ψέξει τον κ. Βορίδη για ρατσισμό. Σήμερα, δυστυχώς, ο υπουργός Μάκης, εκδηλώνει διαθέσεις υγειονομικού ρατσισμού, αποκλείοντας από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν για την νεοείσακτη αυτή μορφή ρατσισμού φταίει η τρόϊκα, η Μέρκελ, ή ο Χατζηπετρής. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ένας υπουργός που σέβεται τους πολίτες αλλά και την αξιοπρέπειά του πρέπει να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις  του –και μάλιστα όταν αφορούν ανθρώπινε ζωές–  παραιτείται.
Ο υπουργός Μάκης όμως, θα ψηφίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που για καλή του τύχη δεν κάνει λόγο για  ακραίες και επαίσχυντες μορφές ρατσισμού όπως ο υγειονομικός και ο ηλικιακός, και,  ίνα παραλλήλως πληρωθεί το ρηθέν:  το  χειρότερο είναι ο εχθρός του κακού.

Γιάννης Δαραβίγκας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις