ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Το καλαμπούρι της ημέρας :σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση

Ακούμε και διαβάζουμε με έκπληξη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση για την τύχη των απαγορευμένων πλέον εξαγωγών αγροτικών προϊόντων μας προς τη Ρωσία.
Και είναι άξιο απορίας και μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε πότε ξεκίνησαν, πού και με ποιους συμμετέχοντες γίνονται οι διαπραγματεύσεις αυτές. Αν και εφόσον επιθυμήσει κάποιος από τους αρμόδιους αξιωματούχους και υπουργούς μας να απαλλαγεί από την υποψία ότι απλώς κοροϊδεύει τους ανήσυχους και οργισμένους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους στις εξαγωγές μας, που θα υποστούν τις
αναπόφευκτες συνέπειες των επιλογών της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Εξ όσων γνωρίζουμε ουδεμία διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και ρωσικής κυβέρνησης για το θέμα της απαγόρευσης εισαγωγών προϊόντων από την ΕΕ, επομένως και από την Ελλάδα.
Το μοναδικό "ραντεβού" για διαπραγματεύσεις της ελληνικής και ρωσικής πλευράς, που είχε κλειστεί με ρωσική πρωτοβουλία, ήταν αυτό που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή, έπειτα από πρόσκληση της ρωσικής υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου. Είχε προσκληθεί αντιπροσωπεία της πρεσβείας μας στη Μόσχα για συζήτηση "τεχνικών ζητημάτων", που αφορούν στα φορτίαμε ροδάκινα και νεκταρίνια, τα οποία έχουν δεσμευθεί από τις ρωσικές Αρχές, οι οποίες επικαλέστηκαν ευρήματα "παρασίτων καραντίνας".
Όπως όμως μας ενημέρωσαν επισήμως πριν από λίγο οι αρμόδιοι Ρώσοι αξιωματούχοι, η συνάντηση αυτή αναβλήθηκε επ' αορίστω, "διότι στερείται προς το παρόν περιεχομένου". Κατέρρευσε επομένως και το τελευταίο άλλοθι του υπουργείου των Εξωτερικών μας, που επιμένει ότι διαπραγματεύεται με τη ρωσική πλευρά για την τύχη των εξαγωγών μας. Να δούμε τώρα τί άλλο θα σκεφθούν επί του θέματος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις