ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Οι καρπαζοεισπράκτορες δεν δικαιούνται αποζημίωσης

Όσο περισσότερο τους κάνεις τα κέφια, τόσο περισσότερο σε έχουν του κλώτσου και του μπάτσου. Ο «μεγάλος» διαπραγματευτής, ο ΕΓΩ ο Βενιζέλος, έφαγε ακόμα μια γερή σφαλιάρα από τους «εταίρους» μας στην ευρωπαϊκή ένωση της αλληλεγγύης.
Η ευρωπαϊκή ένωση ανακοίνωσε ότι θα αποζημιωθούν με 125 εκατ. ευρώ οι ευρωπαίοι αγρότες που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο. Αλλά από τη λίστα των οπωρολαχανικών που αφορά η απόφαση υπάρχει μια σημαντική απουσία: Τα ελληνικά ροδάκινα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης ότι οι έλληνες αγρότες θα
αποζημιωθούν από κοινοτικούς πόρους, στην απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος αρμόδιος για θέματα αγροτικής πολιτικής Ντατσιάν Τσιόλος, δεν περιλαμβάνονται πουθενά τα ροδάκινα.
Αντίθετα τα 125 εκατ. ευρώ που αποτελούν το πρώτο μέτρο της Κομισιόν θα πάνε για την απόσυρση προϊόντων όπως τα καρότα, τις ντομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια. Μόλις επισημοποιηθούν, μέσα σε μερικές εβδομάδες, τα μέτρα θα εφαρμοσθούν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διευκρίνισε μια ευρωπαϊκή πηγή.
Άντε βρε συγκυβερνήτες μας, συνεχίστε την περήφανη ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος, και εις ανώτερα…
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις