ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ

Με άρθρα τους στον Τύπο δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και από το εγχείρημα της Ελιάς, καθώς τάσσονται υπέρ ενός Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ και πολιτικής «ανοιχτών θυρών» με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ.
Ο Σκανδαλίδης θέλει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ
Συγκεκριμένα ο κ. Σκανδαλίδης με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει ότι «κανένας
από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει την τύχη ενός ιστορικού κόμματος» και επισημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει «επιτέλους έστω και τώρα» να μετεξελιχθεί σε κόμμα που φεύγει από την «ιδιοκτησιακή αντίληψη του κάθε αρχηγού ή φιλόδοξου στελέχους».

Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει η Ελιά να συγκροτηθεί ως «σύμπραξη όμορων πολιτικών δυνάμεων» με κύριο στόχο την προοδευτική συνεργασία και παράλληλα ζητά να μπει οριστικό τέλος στον «ιστορικό συμβιβασμό με τη Δεξιά» στις επερχόμενες εκλογές και να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με όλες τις δυνάμεις του χώρου, «συμπεριλαμβανομένων και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογραμμίζει τέλος πως θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ, να «σεβαστεί την αυτονομία» της ΔΗΜΑΡ του Ποταμιού, των Οικολόγων «και κάθε άλλης πολιτικής κίνησης ή πρωτοβουλίας χωρίς να καταφεύγει σε μικρόψυχους εισοδισμούς».
Ο Ρέππας θέλει καθαρό ΠΑΣΟΚ
Από την πλευρά του με παρέμβασή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο Δημήτρης Ρέππας κάνει λόγο για «συνέδριο ΠΑΣΟΚ με σκοπό "την επανίδρυση της Παράταξης" καθώς "το εκλογικό αποτέλεσμα επιβάλλει στο ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αμέσως σε ένα ιδρυτικό συνέδριο παράταξης που θα είναι ανοικτό και αντιπροσωπευτικό με τις εγγυήσεις μιας κοινά αποδεκτής οργανωτικής επιτροπής".
"Δεν μπορεί να συγκροτηθεί Συνέδριο για όποιας μορφής νέο κομματικό φορέα αν δεν προηγηθεί Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ως αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο θα αποφασίσει για τον εαυτό του"» σημειώνει ο κ. Ρέππας και υπογραμμίζει:
«Δεν νοείται η παράκαμψη του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας και της παρακαταθήκης του ώστε να ιδιοποιηθούν τον πολιτικό χώρο σχήματα και παράγοντες που θεωρούν ότι η παράταξη τους ανήκει. Διαφορετικά, η ρήξη είναι αναπόφευκτη και οριστική».
«Η χώρα έχει ανάγκη από έναν φορέα της σύγχρονης σοσιαλιστικής Αριστεράς και σ' αυτό καταλύτης μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, των Αρχών του και της βάσης του», τονίζει τέλος ο κ. Ρέππας.

Τον πόλεμο δηλώσεων ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά

Οι κύριοι Ρέππας και Σκανδαλίδης ανήκουν στους λεγόμενους «ΠΑΣΟΚόφρονες» του κινήματος, οι οποίοι επιχειρούν να σαμποτάρουν το εγχείρημα της Ελιάς και να επιβάλουν τους δικούς τους όρους στην κεντροαριστερά.
Στην ίδια πτέρυγα ανήκει και η Φώφη Γεννηματά.
«Η Ελιά δεν τα κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της Ελιάς», τόνισε η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Real News, ενώ απέδωσε το ποσοστό στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.
Καλύτερο από ό,τι αναμενόταν, αλλά όχι ικανοποιητικό χαρακτήρισε η κυρία Γεννηματά το αποτέλεσμα της Ελιάς στις ευρωεκλογές, ενώ σημείωσε ότι όπως υλοποιήθηκε το εγχείρημα, απέτυχε να αναπτύξει δυναμική.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν φτάνει η επιστροφή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται ανοίγματα στη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, τους Οικολόγους, τις προοδευτικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων κλπ. Ξεκαθάρισε όμως ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν «δεν θα τα αποφασίσει κανένας μόνος του ούτε και κανένας άλλος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ».

Η απάντηση-βόμβα του Μπίστη στην Γεννηματά
Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης στην κυρία Γεννηματά απάντησε ο Νίκος Μπίστης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά».
Ο κύριος Μπίστης εξαπολύει επίθεση στη Φώφη Γεννηματά και μάλιστα αναφέρει πως «ευτυχώς τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δώσαμε δίπλα δίπλα την δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, δεν σκέφτονται όπως η κυρία Φώφη Γεννηματά».
Ο Νίκος Μπίστης κάνει λόγο για περασμένα κομματικά μεγαλεία και κομματικό πατριωτισμό. Κάποιοι περίμεναν την Ελιά στο 5% υπογραμμίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Ρέππα πως μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο ΠΑΣΟΚ και όχι Ελιά και απευθύνει κατηγορίες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
«Μερικοί επιδεικτικά ασχολήθηκαν μόνο με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κάποιοι λίγοι προσπάθησαν ματαίως να σώσουν την ΔΗΜΑΡ δια της κυρίας Κοππά. Ήταν σε όλους μας φανερό ότι η κεντροαριστερά, η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την άρνηση Κουβέλη η τις αστοχίες μιας ομάδας απο τους 58. Είχαν να αντιμετωπίσουν και μια πολυποίκιλη συγχορδία εκκολαπτόμενων ηγετών που για διαφορετικούς λόγους προεξοφλούσαν την ήττα της Ελιάς και φαντασιώνονταν με τον δικό τους ηγετικό ρόλο την «"επόμενη μέρα"».
http://www.iefimerida.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις