ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ούτε Γλίξμπουργκ, ούτε de Grecia , απλά Κωνσταντίνος, τέως Βασιλεύς των Ελλήνων

Οι μικρόνοες πολιτικοί μας, οι συμπλεγματικοί «δημοκρατικοί», τα τηλεοπτικά ανδράποδα και οι λοιπές «προοδευτικές» δυνάμεις του τόπου γνώριζαν ή στην καλύτερη περίπτωση όφειλαν να γνωρίζουν και να μην εξαπατούν τους έλληνες πολίτες.
Εδώ και τριάντα τουλάχιστον χρόνια αποκαλούν τον τέως Βασιλιά ως Κωνσταντίνο  Γλίξμπουργκ ή ακόμη και ως Constantino de Grecia, ενώ από τον Ιούλιο του 1983, γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός της Δανίας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφέρει  ότι «από το Βασιλιά Christian IX και εφεξής κανείς Δανός Βασιλιάς ή μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας δεν φέρει ή έφερε το
όνομα Γλίκσμπουργκ ή οποιοδήποτε άλλο επώνυμο».
Στην συνέχεια το ΣτΕ, το 1994 αλλά και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το 1996, δέχθηκαν την ονομασία «Κωνσταντίνος, τέως Βασιλεύς της Ελλάδος».
Θα σκεφθεί κάποιος, τι σημασία έχει πλέον η ταυτότητα του Κωνσταντίνου, όμως η αφορμή μου δόθηκε από την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία δημοσιεύθηκε μόλις πριν δύο εβδομάδες, στις 30/9/2014, όταν  ο Κωνσταντίνος ζήτησε να του χορηγηθεί ΑΜΚΑ, από το ΙΚΑ.
Έτσι το ΝΣΚ, με την 300/2014 (ΕΔΩ)και ΕΔΩ απόφασή του έκρινε ότι μπορεί να χορηγηθεί ΑΜΚΑ στον τέως Βασιλιά, με την αναγραφή των στοιχείων «Κωνσταντίνος, τέως Βασιλεύς, υιός του Παύλου».
Ηθικόν δίδαγμα: το δούλεμα και η εξαπάτηση των πολιτών από τους κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους είναι διαχρονικό, διακομματικό και φτηνιάρικο, από τα πιο μικρά έως τα πιο σημαντικά ζητήματα.

Τάσος Καρ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις