ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η ζωή συνεχίζεται, όπως και το μνημόνιο, η λιτότητα και η βλακεία μας.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το πανελλήνιο τις επόμενες ημέρες  θα είναι ο ανασχηματισμός, η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και το πήγαινε-έλα της τρόϊκα.
Σε ό,τι αφορά στον ανασχηματισμό, κατά όπως δείχνουν τα πράγματα η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πρόθυμη να στηρίξει την νέα «προοδευτική κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν αναμένονται συγκλονιστικές εξελίξεις και κατά συνέπεια η συγκυβέρνηση θα προχωρήσει ακάθεκτη προς τα νέα αναπτυξιακά πεπρωμένα και την δημιουργία 700.000 θέσεων εργασίας κατά
τα λεγόμενα Σαμαρά ή 930.000 θέσεων σύμφωνα με τον Βενιζέλο. Πάντως θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες, τις καλύτερες ημέρες που μας περιμένουν μιας και ο «ΕΓΩ ο Βενιζέλος» θα πεταχτεί   σήμερα, Τρίτη 3 Ιουνίου, στη Βιέννη, όπου θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια και το απόγευμα, θα μεταβεί στη Βαρσοβία, κατόπιν προσκλήσεως του Πολωνού Υπουργού Εξωτερικών, R. Sikorski, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους εορτασμούς της 25ης επετείου για την Ημέρα της Ελευθερίας της Πολωνίας. Υπομονή λοιπόν….


Αμέσως μετά, η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας θα μονοπωλήσει το τηλεοπτικό ενδιαφέρον αφού με ποτάμια παραπολιτικών ψιθύρων, δημοπρασίες ανεξαρτήτων και εξαρτημένων βουλευτών, το σχετικό  αλισβερίσι με αποχωρήσεις και προσχωρήσεις, καθώς και οι δηλώσεις τους περί «εθνικού καθήκοντος», «συνειδήσεως», «με μαύρη καρδιά θα ψηφίσω» και άλλα σχετικά,   θα μας συντροφέψουν στα τηλεπαράθυρα μέχρι τον Φεβρουάριο.  Έτσι δεν θα μας μένει και πολύς χρόνος να σκεφτόμαστε τα μέτρα που θα επιβάλλονται με ομοβροντίες ενώ παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τύχη μας στον τζόγο, αφού μεγάλα γραφεία στοιχημάτων ήδη  παίζουν στανταράκι  την πλειοψηφία των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την ανάδειξη του προέδρου της Δημοκρατίας.

Όμως για να σπάει η μονοτονία  και να μην σκυλοβαριόμαστε, θα έχουμε τις τακτικές επισκέψεις τις τρόϊκα και τις γνωστές κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, ενώ παράλληλα οι δηλώσεις από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες θα μας ξυπνούν από το γλυκό όνειρο της ανάπτυξης και θα μας βυθίζουν ξανά και ξανά στον εφιάλτη της πραγματικότητας, για την οποία όμως από τις 25 Μαΐου 2014, έχουμε ακέραια την ευθύνη με τις επιλογές μας.
Και η ζωή συνεχίζεται, όπως και το μνημόνιο και η λιτότητα αλλά και η εμμονική βλακεία μας.
Δημήτρης Μακρής  

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις