ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σήμερα, 19 Ιουνίου 2014, μάθαμε ότι…

--- Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, δήλωσε ότι δεν έφυγε αυτός από την ΔΗΜΑΡ, αλλά η ΔΗΜΑΡ έφυγε απ' αυτόν και ότι θα πάει στο Ποτάμι.
Ο Ψαριανός λοιπόν πάει για ψάρεμα στο Ποτάμι, λογικό μου ακούγεται. Για βρούβες θα πήγαινε ο άνθρωπος ή για να μαζέψει ελιές;;;

--- Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Απρίλιο εφέτος, σημείωσε
μεγάλη μείωση 9,8%, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2013, έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.
Με απλά λόγια, κάθε πέρυσι και καλύτερα, αλλά η συγκυβέρνηση και τα κανάλια επιμένουν ότι μειώθηκε η ύφεση, μειώθηκε η ανεργία, μας τσαμπουνάνε για 700.000 θέσεις εργασίας και ότι θα μειωθούν οι φόροι. Όμως μην μασάτε, τα χειρότερα έρχονται…
--- Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, η Ελλάδα:                            - Είναι πρώτη στην παραγωγή περλίτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο, καλύπτοντας το 32% της παγκόσμιας παραγωγής.

- Είναι πρώτη στην παραγωγή μπεντονίτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο, καλύπτοντας το 7,5% της παγκόσμιας παραγωγής.

- Είναι τέταρτη στην παραγωγή μαγνησίτη στην Ευρώπη και ένατη στον κόσμο.

- Είναι τέταρτη στην παραγωγή μαρμάρων στην Ευρώπη και όγδοη στον κόσμο.

- Είναι πρώτη στην παραγωγή νικελίου στην Ευρώπη και δέκατη τρίτη στον κόσμο, καλύπτοντας το 49% της ευρωπαϊκής παραγωγής.

- Είναι έκτη στην παραγωγή αλουμινίου στην Ευρώπη και ανήκει στις 10 πρώτες χώρες του κόσμου με τα μεγαλύτερα αποθέματα βωξίτη.

Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν και τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα έξυπνος για να αντιληφθεί, ποιοι, πως και γιατί μας εξαθλίωσαν. Άλλωστε την ίδια μοίρα είχαν και άλλες χώρες με πλούσιο υπέδαφος, στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία.
Δ.Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις