ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Ελλάς –Γαλλία, μια από τα ίδια

Το δημοκρατικό τους σώμα γέμισε φλύκταινες. Ο Βενιζέλος και τα κανάλια κατελήφθησαν από δημοκρατική και συνταγματική οργή. Ακούς εκεί, να ζητάει ο Τσίπρας, εκλογές; Πρόκειται για συνταγματική εκτροπή απεφάνθησαν οι συνταγματολόγοι του μνημονίου, και είπαν ότι το Σύνταγμά μας (αυτό που έφτιαξε ο ΕΓΩ ο Βενιζέλος και προβλέπει μεταξύ άλλων και την ατιμωρησία των υπουργών), δεν προβλέπει
διενέργεια εκλογών έστω και αν η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων βρίσκεται σε προφανή και αναμφισβήτητη δυσαρμονία με την λαϊκή ετυμηγορία.

Ενώ λοιπόν η συγκυβέρνηση αρνείται να δεί την πραγματικότητα και επικαλείται την συνταγματική τάξη…!!!!, στην Γαλλία, ο θρίαμβος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, της Μαρίν Λεπέν, προκαλεί τις ίδιες ακριβώς αναταράξεις. Η ηγέτις του Εθνικού μετώπου ζήτησε εθνικές εκλογές και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, λες και ήταν συνεννοημένος με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε : «Πήραμε το μήνυμα, ο οδικός χάρτης δεν αλλάζει».
Όμως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διαμήνυσαν ότι : «δεν θα βυθιστούμε μαζί με το πλοίο».
Όσο για την στάση του τύπου, η εφημερίδα LE FIGARO διεξάγει ήδη δημοσκόπηση με το ερώτημα : «Ο Φρανσουά Ολλάντ πρέπει να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση;»
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις