ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Βενιζέλος θέλει εκλογές !!! (βίντεο)

Φορώντας (εδώ και χρόνια) στο πρόσωπό του τον φερετζέ της Ελιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  «ΕΓΩ ο Βενιζέλος», ζήτησε επισήμως και χωρίς περιστροφές την άμεση διεξαγωγή εκλογών απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. 
Είπε λοιπόν ο Βενιζέλος :  «Το θέμα των εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση
που απαιτείται, προκειμένου να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση. Υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας. Υπάρχει πρόβλημα ουσιαστική δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα».

Όταν στην πολιτική συμπίπτουν η παχυδερμία, η αμετροέπεια, η αλητεία, η ασυνέπεια και η
ακόρεστη βουλιμία για εξουσία, το επικίνδυνο και συνάμα γελοίο αυτό μείγμα βρίσκει την απόλυτη έκφρασή του στο πρόσωπο του ΕΓΩ ο Βενιζέλος. Ο άνθρωπος αυτός που εκβίασε τον πρωθυπουργό και τους Έλληνες με το δίλημμα ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να σωθεί  η Νέα Δημοκρατία, από την μία μεριά θριαμβολογεί που το ΠΑΣΟΚ με τον φερετζέ της Ελιάς έχασε μόνον 4% της εκλογικής του δύναμης και από την άλλη εγκαλεί τον Τσίπρα ως θεσμικό εκτροπέα επειδή τόλμησε πεί το αυτονόητο. Δηλαδή την  την ύπαρξη "προφανούς δυσαρμονίας" μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σύνθεσης της Βουλής. 

Όμως ο ίδιος ο Βενιζέλος στον όχι και τόσο μακρινό, Ιούνιο του 2009, όταν στις Ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ επικράτησε με ποσοστό 36,6% έναντι 32,3% της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, ο Βενιζέλος πήρε σβάρνα τα κανάλια  και μιλώντας για μη νομιμοποίηση της κυβέρνησης, απαιτούσε εκλογές.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν «Θέτει ζήτημα εκλογών το ΠΑΣΟΚ;»
ο Βενιζέλος απήντησε: «Το θέμα των εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται, προκειμένου να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση, μια κρίση διεθνή αλλά και μια κρίση εθνική που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της. Υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας. Υπάρχει πρόβλημα ουσιαστική δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα. Ο κ. Καραμανλής μπορεί να οχυρωθεί πίσω από το τυπικό στοιχείο της ύπαρξης μια πλειοψηφίας των 151 βουλευτών με τον κ. Παυλίδη στη Βουλή, αλλά έτσι δεν κυβερνιούνται οι κοινωνίες και οι χώρες τώρα. Δεν νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ διαθέτει τώρα ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας».

Αυτό το πολιτικό μόρφωμα θέλει να ενώσει την αριστερά και φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος.
Θαυμάστε τον και ξέρετε… ψηφίστε τον όπως αρκετοί από εσάς κάνατε προχθές…. 
Αυτοί είναι οι πολιτικοί που ψηφίζετε και βεβαίως αυτοί σας αξίζουν.
Δημήτρης Μακρής

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις