ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Όταν ο Σγουρός ήταν «Μαυρογιαλούρος» και ο Καμίνης «επισκέπτης»

Η μεγάλη γαλάζια κωλοτούμπα - Δείτε τι έλεγε μέχρι χθες η γαλάζια παράταξη για Καμίνη και Σγουρό και πως εντελώς ξαφνικά και υπό τον φόβο του διασυρμού ενόψει δεύτερου γύρου άπλωσε τα φτερά της στους Πασοκογενείς υποψηφίους  - Πάνω από όλα η ΝΔ διακρίνεται για... συνέπεια και συνέχεια λόγων και έργων.
Η γαλάζια παράταξη αποφάσισε μέσα σε ένα βράδυ να στηρίξει με «νύχια και με δόντια» όπως λέει και ο υπουργός Υγείας τους κυρίους Σγουρό
και Καμίνη, αυτούς δηλαδή που μέχρι σήμερα κατηγορούσε σφόδρα.
Την γραμμή υποστήριξης την έδωσε και επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου αφήνοντας άφωνους τους υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν μάχες για να αποδομήσουν τις προσωπικότητες του Σγουρού και του Καμίνη.
Έτσι λοιπόν η γαλάζια παράταξη εν μια νυκτί έβγαλε στη σέντρα τόσο τον υποψήφιο δήμαρχό της Άρη Σπηλιωτόπουλο όσο και τον αντιπεριφερειάρχη της Γιώργο Κουμουτσάκο και στηρίζει ακραιφνώς Πασοκογενείς υποψηφίους.
Βεβαίως αρκετοί θα πουν πως δεν πρόκειται για την μοναδική κωλοτούμπα του κυβερνώντος κόμματος αφού πριν από τις εκλογές του 2012 η ΝΔ και ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν αναφανδόν κατά του μνημονίου και μόλις ανέλαβαν την εξουσία το εφάρμοσαν μέχρι τελευταίας παραγράφου.
Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι η ΝΔ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ισοδύναμα μέτρα (Ζάππειο 1, Ζάππειο 2 και Ζάππειο 3) αντί μνημονίων, τα όποια στη συνέχεια τα έσκισε και τα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων.
Κατά την ίδια, προσφιλή νεοδημοκρατική μέθοδο, η γαλάζια παράταξη καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου βομβάρδισε με κατηγορίες τόσο τον κ. Σγουρό όσο και τον κ. Καμίνη.
Μάλιστα, όταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα έπεσε στο τραπέζι των ονομάτων αυτό του κύριου Σγουρού για την Περιφέρεια, ο Γιάννης Μιχελάκης βγήκε από τα ρούχα του και τον αποκάλεσε «αποτυχημένο».
Θυμίζουμε απλά για την ιστορία:
-24 Φεβρουαρίου 2014 - Γιάννης Μιχελάκης: «Θα περιμένω να αποφασίσει το κόμμα μου. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα αυτό. Προσωπικά πάντως, δεν θεωρώ τον κύριο Σγουρό πετυχημένο Περιφερειάρχη. Αλλά είναι θέμα του κόμματος να αποφασίσει για αυτό το θέμα».
-25 Φεβρουαρίου:- Γιάννης Μιχελάκης: «Η επιλογή Σγουρού θα είναι ό,τι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Με το νέο ΕΣΠΑ, το 30% θα πάει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος».
Ο μέχρι χθες υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος - προφανώς κινούμενος στην γραμμή της Νέας Δημοκρατίας -  αποκαλούσε «Μαυρογιαλούρο» τον κ. Σγουρό και κατηγορώντας τον πως προσβάλει την νοημοσύνη των πολιτών και ότι πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Μάλιστα σε μία από τις επιθέσεις του ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε τα εγκαίνια του έργου του αποχετευτικού δικτύου Νέας Μάκρης και Μαραθώνα. Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «ένα ακόμα επεισόδιο στο παλαιοκομματικό σίριαλ της παραμορφωτικής υπερ-προβολής δήθεν έργων με "σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παραπλανητικής φιέστας" τον κ. Σγουρό».
Αντίστοιχες επιθέσεις πραγματοποίησε εναντίον του Καμίνη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτηρίζοντας υπηρεσιακή τη θητεία του Καμίνη στον Δήμο.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος τον είχε αποκαλέσει «δήμαρχο – επισκέπτη».
Τώρα πια όλα αυτά άλλαξαν και προφανώς οι φτερούγες της ΝΔ είναι πολυσυλλεκτικές. Έτσι υπό τον φόβο της κατρακύλας και του διασυρμού ενόψει 2ου γύρου, ο κ. Σγουρός είναι προφανώς ένας εξαίρετος περιφερειάρχης και ο κ. Καμίνης ένας δήμαρχος με πολλές περγαμηνές και αξιοθαύμαστο έργο στο ενεργητικό του.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις