ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο πρώτος γύρος τελείωσε χωρίς νοκ-άουτ

Ο πρώτος γύρος τελείωσε χωρίς νοκ-άουτ. Τώρα, καθισμένοι στα καρεκλάκια τους, στις γωνίες του ρινγκ, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας, ματωμένοι, με τα φρύδια σκισμένα και τα μάτια μπλαβιασμένα, δέχονται τις περιποιήσεις των προπονητών και των γιατρών τους.
--Στην ανάπαυλα, βρήκε την ευκαιρία ο ΕΓΩ ο Βενιζέλος και οι ελίτσες του, να θριαμβολογούν για την αύξηση και στην χειρότερη περίπτωση για την διατήρηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ …!!!
--Οι δημοκοπούντες δημοσκόποι σπάζουν τα
κεφάλια τους για να βρούν νέες τεχνικές εξαπάτησης των ψηφοφόρων.

--Τα κανάλια με όλα τους τα παράθυρα ανοιχτά, δέχονται αναλυτές, καφετζούδες, βουλευτές, οιωνοσκόπους, μοντέλα, και οποιονδήποτε άλλον, που είναι πρόθυμοι να εξηγήσουν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών και να συμφωνήσουν στην διαπίστωση ότι «δεν υπήρξε ανατροπή» αλλά και ότι ούτε θα υπάρξει και, συνεπώς στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο νικητής στα σημεία και  όχι με νοκ-άουτ.
 --Πάνω στην ταραχή βγήκε και από το Ποτάμι η χρυσή(;;;) εφεδρεία, ο αρχηγός Σταύρος και περιφέρεται από διαύλου εις δίαυλον αναλύοντας το σχέδιο που θα ετοιμάσει για ένα κόμμα που δεν υπάρχει παρά μόνο στις δημοσκοπήσεις, και ζητάει ντημπέϊτ και συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας για να σωθεί προς το παρόν η Ελλάς, το Ευρώ και η Ευρώπη, μιας και το σχέδιο σωτηρίας του πλανήτη ακόμα δε το έχει επεξεργαστεί. Ανακοίνωσε μάλιστα, ο αρχηγός Σταύρος, ότι θα επισκεφθεί τις περιοχές όπου η Χρυσή Αυγή είχε υψηλά ποσοστά, προκειμένου να διαλευκάνει επιτόπου το μυστήριο του εγκλήματος της ψήφου των πολιτών.
--Όσο για το Κ.Κ.Ε. επιμένει στην άρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, από φόβο να μοιραστεί την χαρά μιας αριστερής νίκης, μιας και σαν τα μικρά παιδιά τα θέλει όλα δικά του…
Επειδή πολλά θα ακούσουμε μέχρι την ερχομένη Κυριακή, έχω την αίσθηση ότι αν οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην Κουμουνδούρου δεν μαχαιρωθούν την ώρα της αυτοκριτικής και αν οι νεοδημοκράτες-πασόκοι και αντιστρόφως, επιμείνουν στην ασταθή σταθερότητα των 151 ψήφων, τότε υπάρχει ελπίδα να υπάρξει καθαρός νικητής στις ευρωεκλογές και να αλλάξει το σκηνικό της μνημονιακής λιτότητας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε την μίζερη ζωή μας βρίζοντας και διαμαρτυρόμενοι για τους πολιτικούς που εμείς οι ίδιοι θα έχουμε εκλέξει.
Επειδή όμως οι ατέρμονες συζητήσεις περί νικητών, ηττημένων, δημοσκοπήσεων και διλημμάτων αναμένεται να συνεχιστούν και μάλιστα με εντονότατους ρυθμούς, χρήσιμο είναι να έχετε μια νηφάλια συγκριτική εικόνα των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 και του πρώτου γύρου του 2014. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ποιος κέρδισε και ποιος έχασε.
Όσο για τον δεύτερο γύρο, την ερχομένη Κυριακή, ο καθένας ας κάνει ό, τι νομίζει…
Δημήτρης Μακρής

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις