ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

«Οι Ευρωεκλογές…η ευκαιρία μας!»

Γιώργος Δρακούλης
 Μια ανάσα πριν από τις Ευρωεκλογές, έπειτα από πέντε χρόνια με το ακανθώδες ζήτημα της οικονομικής κρίσης σε όλη την Ευρώπη και την φανερή αδυναμία των σημερινών ηγετών της να σταθούν με συνέπεια και αξιοσύνη στο ύψος των δυσμενών περιστάσεων, η σημασία τους είναι καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης.
Οι προσδοκίες των σπουδαίων πολιτικών
ταγών και δημιουργών της, που ενέπνευσαν το ευρωπαϊκό εγχείρημα, έχοντας την απόλυτη πεποίθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαψεύστηκαν τραγικά. Στην πράξη τα οράματα όλων για μια ενωμένη και ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα διέπεται από «κοινοτική αλληλεγγύη» δεν επετεύχθησαν, αφού επικρατεί όσο ποτέ άλλοτε ο «νόμος των ισχυρών» κρατών, έναντι των αδύναμων οικονομικά κρατών. Η Ευρώπη με τα σημερινά δεδομένα, δυστυχώς, δεν φέρνει την ευημερία, που είχε αρχικά ως στόχο, στους λαούς της.
Η δημοσιονομική κρίση ανάδειξε αντί για μια Ευρώπη ενωμένη, μια Ευρώπη «κατακερματισμένη». Αντί να πραγματοποιείται η διαρκώς στενότερη ένωση των λαών, καλλιεργήθηκε έντεχνα από τους ισχυρούς της ευρωπαϊκής πολιτικής «σκακιέρας», η διαίρεση των κρατών-μελών, σε «αθώο» Βορρά και «απατεώνα» Νότο, που πρέπει να τιμωρηθεί. Οι ισχυρές χώρες για να σώσουν τα συμφέροντά τους και το τραπεζικό λόμπι «θυσίασαν» χώρες, όπως η Ελλάδα εφαρμόζοντας ακραία οικονομική λιτότητα με τεράστιες κοινωνικοπολιτικές συνέπειες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λειτουργώντας υπό την εξουσία του ηγεμονικού άξονα της Γερμανίας και των δορυφόρων της, στρέβλωσε και συνεχίζει να στρεβλώνει τους όρους της ευρωπαϊκής ενοποίησης, προδίδοντας την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Και τώρα λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, βρισκόμαστε απέναντι στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, που ισχύει η ανισόμετρη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Έτσι, κερδίζουν μονοπωλιακά οι δυνατές χώρες του Βορρά επιβάλλοντας «ηγεμονικές» πολιτικές, γεγονός που επέφερε στο πλαίσιο της Ευρώπης ισχυρές τάσεις υψηλής ανεργίας, παραγωγικής παρακμής, κοινωνικής εξαθλίωσης, εκμετάλλευσης του πλούτου των ασθενέστερων οικονομικά χωρών, που μετατράπηκαν σε «υποζύγια» εξυπηρέτησης συμφερόντων και αυξανόμενων ελλειμμάτων. Ισχυρός Βορράς που πλουτίζει και αδύναμος Νότος που φτωχοποιείται, ένα δίπολο που μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για την Ευρώπη, αν πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Έχω την έντονη πεποίθηση ότι οι Ευρωεκλογές, είναι η μοναδική ευκαιρία για εμάς τους Έλληνες και την Ευρώπη. Είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε την ανατροπή και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα, από την Ελλάδα που «πληγώθηκε» από την ευρωπαϊκή της «οικογένεια», ότι η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Είναι η ευκαιρία της Ευρώπης να συνειδητοποιήσει τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί και να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της!
Οι Ευρωεκλογές μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο αλλαγής της Ευρώπης, για μια Ευρώπη που θα εκπληρώνει στο ακέραιο τα οράματά της, για την δημιουργία της Ευρώπης των λαών…άλλωστε η αληθινή δύναμή της είναι οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις