ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Η ανάπτυξη στα παραμύθια της Χαλιμάς

Φουλ ανάπτυξη με τον γενικό δείκτη βιομηχανικής παραγωγής να πέφτει κατά -30,4% δεν γίνεται ούτε στα παραμύθια. Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης μέχρι και σήμερα ακούμε συνεχώς από τους κυβερνώντες και το πολιτικό προσωπικό της χώρας τη διαβεβαίωση ότι «έρχεται η ανάπτυξη» και ότι στην Ελλάδα θα υπάρξει «οργασμός επενδύσεων».
Εδώ και 4 χρόνια ακούμε το ίδιο «παραμύθι»... Από το 2010 όταν οι αδελφοί Παπανδρέου και ο εμπνευστής του περίφημου «fast track» Χάρης
Παμπούκης, που έτρεχαν – υποτίθεται - σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κίνας για να φέρουν πετροδόλαρα μέχρι και σήμερα που ο κ. Σαμαράς μας διαβεβαιώνει ότι θα... φάει τα σίδερα.
Μόνο που η ανάπτυξη και οι επενδύσεις όχι μόνο δεν έχουν έρθει, αλλά αντίθετα εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες.
Επειδή και η σημερινή κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ εντυπώσεων προκειμένου να μας πείσει ότι ζούμε στη χώρα της ανάπτυξης και των ευκαιριών, δυστυχώς οι αριθμοί τους διαψεύδουν πανηγυρικά:
-Ο όγκος παραγωγής εν μέσω κρίσης έκανε βουτιά -23,50% από το 2009 μέχρι και το 2013.
-Η παραγωγικότητα έπεσε κατά -8,80% μέσα σε μια δεκαετία (2003 – 2013).
-Η εσωτερική ζήτηση έπεσε -31% από το 2000 μέχρι το 2013 αφού η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών κατακρημνίστηκε κατά -37,20% . Ταυτόχρονα το εισόδημα των νοικοκυριών έπεσε κατά 30%.
-Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής από το 2009 μέχρι και το 2013 έπεσε κατά -30,4%.
-Το 30% των ελληνικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτο μέσα σε τρία χρόνια, από το 2010 μέχρι το 2013!
-Η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα έπεσε από το 2009 μέχρι το 2013 κατά -22,50%.
-Ο συνολικός όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας από το 2007 μέχρι και το 2013 έπεσε κατά 84,30%.
Αν αυτό δεν λέγετε χρεοκοπία της χώρας πως αλλιώς μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει;
Επίσης καλό θα είναι οι κυβερνώντες να πουν επιτέλους στον ελληνικό λαό ότι για να επέλθει ανάπτυξη πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα:
-Οι επενδύσεις να αγγίζουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όπερ σημαίνει ότι οι επενδυτές από το εξωτερικό θα πρέπει να κάνουν ουρές χιλιομέτρων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
-Οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας να τρέχουν με 4% - Όσο έτρεχαν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας- Θα πρέπει δηλαδή να υπάρχει οργασμός έργων σε ολόκληρη τη χώρα.
-Η ανεργία να πέσει από το 28% που είναι σήμερα σε μονοψήφιο αριθμό.
Για να γίνουν όλα τα παραπάνω πόσα χρόνια χρειάζονται;
Ποιοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να «ρίξουν» τα προϊόντα τους σε μια αγορά που οι πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα;
Υ.Γ. Ο λαός έχει ανάγκη από μικρές αλήθειες κι όχι από μεγάλα ψέματα.
http://www.newsbomb.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις