ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τα γκαρσόνια της Ευρώπης ψηφίζουν…

Τα όσα διαδραματίζονται  στην Ουκρανία, δολοφονίες ρωσόφιλων πολιτών, στρατιωτικές έφοδοι σε εκλογικά κέντρα, τραυματισμοί και τρομοκρατία, αλλά και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία στην Ισπανία, στην Ιταλία,  δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο για ποια Ευρώπη θα ψηφίσουμε σε λίγες ημέρες.
Η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης στο διάβα των χρόνων μεταλλάχθηκε σε έναν αποκρουστικό, απάνθρωπο  και
κερδοσκοπικό μηχανισμό  γερμανικών συμφερόντων.

Η λέξη και μόνο «δημοψήφισμα» προκαλεί τρόμο όπως αποδεικνύεται από τα όσα συμβαίνουν στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, αλλά και από τα όσα αποκαλύφθηκαν μόλις σήμερα για την σύνοδο στις Κάννες, όπου ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ, μόλις τόλμησε να ψελλίσει την λέξη αυτή, του πήραν το κεφάλι.
Είναι βέβαιο ότι η Γερμανία, άλλοτε με τον οικονομικό στραγγαλισμό και άλλοτε με στρατιωτικές-παραστρατιωτικές επεμβάσεις σε περιοχές  που θεωρεί ως διαφυγόντα λάφυρα του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έχει ως στόχο να πετύχει ό, τι δεν μπόρεσε ο Αδόλφος Χίτλερ: Ein Volk, ein Reich, ein Führer, προσαρμοσμένο όμως στις σημερινές ανάγκες και φιλοδοξίες της : Ein Volk, ein Reich, ein Euro.
Για σκεφθείτε λίγο,  Ein Volk με την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων, που μεταφράζεται σε μετανάστευση πληθυσμών που υποφέρουν από τις πολιτικές της λιτότητας σε χώρες του σκληρού γερμανικού πυρήνα.
Εin Reich, οι αποφάσεις, οι περισσότερες σήμερα, αύριο όλες, λαμβάνονται στις Βρυξέλλες με την ουσιαστική κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών.
Εin Führer, που δεν είναι άλλος από το νόμισμα, το ευρώ, που μας κρατάει σιδηροδέσμιους στην υπανάπτυξη, στον δανεισμό και στην λιτότητα.
Σκεφθείτε λίγο, γιατί οι Άγγλοι δεν μετέχουν στην ευρωζώνη;; κορόϊδα είναι;;

Πρίν 35 περίπου χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει, προφανώς ήταν ενημερωμένος για τα σχέδια των γερμανών, ότι οι Έλληνες θα καταντήσουν τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Σήμερα λοιπόν, τα κανάλια και οι πολιτικοί πανηγυρίζουν ότι το καλοκαίρι θα έχουμε 20 εκατ. τουρίστες, και πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι επειδή «αρχίζει η ανάκαμψη». Όμως η πραγματικότητα είναι ότι γίναμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, αφού οι τουριστικές επενδύσεις είναι κυρίως γερμανικές και εμείς οι Έλληνες, οι υπάλληλοι-τα γκαρσόνια- και μάλιστα με μισθούς Βουλγαρίας.

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι ως χώρα και ως πολίτες έχουμε μέλλον στην γερμανική Ευρώπη, ψηφίστε αυτούς που σας οδήγησαν εσκεμμένα στον οικονομικό, κοινωνικό, υγειονομικό και πολιτιστικό αφανισμό, και που σήμερα, οι ίδιοι,  σας υπόσχονται ανάπτυξη και ευημερία. Ψηφίστε Ελιά-Ελιά και Ευρώ για βασιλιά.

Αν πάλι διαθέτετε κοινή λογική, αν έχετε βαρεθεί  τις υποσχέσεις και τα μούσια, αν αυτή η Ευρώπη της Κοντσίτα και της Μέρκελ δεν είναι αυτό που θέλετε για εσάς και τα παιδιά σας, τότε ξέρετε πολύ καλά τι θα ψηφίσετε.

Η κάλπη είναι το μοναδικό ίσως όπλο που έχουμε ακόμα στα χέρια μας και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα. Η κάλπη είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους όπως αποδείχθηκε με το δημοψήφισμα που πρότεινε πριν λίγα χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποδεικνύεται περίτρανα στην Ουκρανία σήμερα.
Τάσος Καρ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις