ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για κατώτατο μισθό 3240 ευρώ

Στις 18 Μαΐου, οι Ελβετοί καλούνται σε δημοψήφισμα για την θεσμοθέτηση του κατωτάτου μισθού στα 3240 ευρώ μηνιαίως.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην αριστερά και στα συνδικάτα (Union des syndicats suisses (USS) και Unia) που προτείνουν ως κατώτατο μισθό τα 4000 ελβετικά φράγκα τον μήνα.
Αν στην χώρα μας διαθέταμε πραγματική αριστερά και αληθινά συνδικάτα, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Ίσως να είχαμε γίνει η Ελβετία του νότου και όχι η Δανία του νότου που μας παραμύθιαζε ο ακατανόμαστος στοχαστής-ποδηλάτης.
Όμως η δική μας αριστερά είναι
διαρκώς απασχολημένη  με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τους λαθρομετανάστες, ενώ ο συνδικαλισμός τύπου Φωτόπουλου έχει ως μοναδικό σκοπό ύπαρξης την λαφυραγώγηση των δημόσιων ταμείων για να χτίζουν οι ημέτεροι βίλες και να πηγαίνουν ταξιδάκια στην Χαβάη.

Και μην πεί κανείς πως η Ελβετία είναι πλούσιο κράτος. Οι Ελβετοί έγιναν πλούσιοι πουλώντας ασφάλεια στις καταθέσεις των ανά την υφήλιο «επενδυτών» (διάβαζε λαμόγια) και παράγοντας γραβιέρα. Όσο για εμάς, γίναμε φτωχοί πουλώντας την ψήφο μας για 500 ευρώ σε διαφόρων τύπων επιδόματα και ενισχύσεις από εκείνους που κερδίζουν εκατομμύρια και τα στέλνουν για ασφάλεια στην Ελβετία.
Με την ευκαιρία, δείτε τον πίνακα με τους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη όπως τον παρουσιάζει η σημερινή LE FIGARO, από την οποία αλιεύσαμε και την είδηση για το δημοψήφισμα στην Ελβετία.
Κατά τα άλλα αγαπητοί συμπολίτες εσείς ξέρετε τι θα ψηφίσετε στις εκλογές: Ελιά, Ελιά και ξερό ψωμί και όποιον πάρει το Ποτάμι.
Τςςς

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις