ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Η φαλακρή τραγουδίστρια...

Ο Ευγένιος Ιονέσκο, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου, έγραψε το 1948, το έργο «η φαλακρή τραγουδίστρια». Όσοι έτυχε να το δουν στο θέατρο σίγουρα θα αναγνωρίσουν πολλές ομοιότητες με όσα συμβαίνουν στην χώρα μας  όπου τον τελευταίο καιρό παίζεται στην πολιτική σκηνή ένα αξιοζήλευτο υπόδειγμα θεάτρου του παραλόγου.
Ξεχάσανε, πολιτικοί και κανάλια, την λιτότητα, τα μνημόνια, την ανεργία, τις αυτοκτονίες, τα νέα μέτρα που μας περιμένουν στην γωνία μετά τις ευρωεκλογές
και το μόνο που τους απασχολεί είναι τα έργα και οι ημέρες των υποψηφίων στα διάφορα ευρωψηφοδέλτια. 
Καθημερινοί σκοτωμοί  στα τηλεπαράθυρα και τηλεμπαλκονόπορτες για μια τσιγγάνα, παρ΄ολίγον υποψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μαλλιοτραβήγματα για τα εθνικά θέματα σε συζητήσεις μεταξύ ατόμων που πάσχουν από  πολιτική σηψαιμία και με  επιχειρηματολογία που δικαιολογεί μόνον πνευματική αναπηρία άνω του 80%.   
Ποδοσφαιριστές, μπουζουκτσήδες, φωτομοντέλα, καθηγητές πανεπιστημίου, ηθοποιοί, νυχούδες, άεργοι, άνεργοι, ένας απίστευτος ψηφοθηρικός αχταρμάς στηρίζονται από τα κόμματα για να δείξουν αύριο ποιο θα είναι το «καλό» πρόσωπο της Ελλάδας  στην Ευρώπη.
Βρέθηκε και ένα άρθρο, αριστεριστή δημοσιογράφου, που για τις ανάγκες των ευρωεκλογών εχρίσθη ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο έγραφε ότι δεν υπάρχει  πρωτογενές πλεόνασμα, και έγινε το σώσε. 
Κάποιος άλλος, είπαν, στραβοκοίταξε έναν λαθρομετανάστη πριν 8 χρόνια, άρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε «προοδευτικό» ευρωψηφοδέλτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη μαύρου χιούμορ, αλλά και των «ικανοτήτων» των στελεχών του, παρουσίασε υποψήφιο που ακούει (ο ίδιος ο υποψήφιος είναι βαρήκοος) στο όνομα Γιαλλούρος και ο οποίος ελέγχεται για χρήση πλαστής βαθμολογίας στο Πολυτεχνείο (ουδεμία σχέση έχει με τον γνωστό Μαυρογιαλούρο του ελληνικού κινηματογράφου).
Όλα αυτά και άλλα πολλά, συμβαίνουν ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές και κανείς δεν ασχολείται με τα αληθινά προβλήματα της χώρας. Έτσι λοιπόν που πάει το πράγμα είναι βέβαιο ότι η «φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο θα παραχωρήσει την θέση της στην πολιτική σκηνή του ελληνικού παραλόγου, στους φαλακρούς πολιτικούς που σίγουρα θα καραφλιάσουν το βράδυ των εκλογών από την ετυμηγορία των ελλήνων πολιτών.
Σωτήρης Δ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις