ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Το 58% των Ιταλών θέλει επιστροφή στη λιρέτα -Θεωρούν το ευρώ αιτία για την οικονομική κρίση

Η πλειοψηφία των Ιταλών θεωρεί το ευρώ τη βασική αιτία για τις κακές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη και επιθυμεί την επιστροφή στη λιρέττα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Datamedia, που δημοσίευσε η εφημερίδα Ιl Tempo, η οποία πρόσκειται στην κεντροδεξιά, το 58% των Ιταλών θέλουν επιστροφή στην ιταλική λίρα.
Το εύρημα δεν είναι άσχετο με την αίσθηση που εξαπλώνεται στις χώρες του Νότου, ότι το ευρώ είναι ο φταίχτης των αξεπέραστων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.
Το γεγονός αυτό οδηγεί σε φόβους, ότι το κύμα του ευρωσκεπτικισμού θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά
του στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Την ίδια στιγμή, αν οι ευρωεκλογές πραγματοποιούνταν σήμερα, μόνο τέσσερα κόμματα θα κατάφερναν να εκλεγούν, εκ των οποίων το Δημοκρατικό Κόμμα με 30,5%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του αντισυστημικού Μπέπε Γκρίλο με 24%, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 20,5% και η ξενοφοβική Λέγκα με 5%. Δύσκολη αναμένεται να είναι η μάχη για τους Αδελφούς της Ιταλίας αλλά και της φιλόδοξης Λίστας Τσίπρα για μία άλλη Ευρώπη, τα στελέχη της οποίας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη συγκέντρωση υπογραφών που θα κρίνουν την πορεία της στις ευρωεκλογές.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις