ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται «φόρος λίπους» στην Ελλάδα!

Έρχεται φόρος και στα λιπαρά των τροφίμων. Με πρόσχημα την υγεία μας, η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση αύξηση της φορολογίας 8% - 10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά.
Το λεγόμενο fax tax, μετά την Δανία, τη Γαλλία και την Ουγγαρία, έρχεται και στην χώρα μας.
Η τρόικα πρότεινε στην κυβέρνηση να επιβληθεί φόρος σε εκατοντάδες λιπαρά προϊόντα, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα επιβλαβή για τη δημόσια
υγεία.
Σύμφωνα με αυτά πρότεινε η τρόικα, στα τρόφιμα, με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών, όπως το βούτυρο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι κρέμες και το γάλα, το τυρί, η πίτσα, το κρέας, οι σοκολάτες, τα σνακ, η κέτσαπ και η μαγιονέζα, θα επιβληθεί ένας φόρος που θα κυμαίνεται από 8% έως 10%.
Μάλιστα, κάλεσε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου να υπολογίσει πόσα έσοδα θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία, εάν επιβληθεί αυτός ο «φόρος λίπους».
Σύμφωνα δημοσίευμα εφημερίδας, από την επιβολή του φόρου το δημόσιο μπορεί να εισπράξει από 640 έως 800 εκ.€ το χρόνο.
Προς το παρόν λέγεται ότι οι πρώτες εισηγήσεις θα αφορούν τα προϊόντα που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ, στα ψιλικατζίδικα και στα περίπτερα. Ενώ, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου μελετούν ήδη τι ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο, όσον αφορά στα είδη διατροφής προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εισηγήσεις.
http://www.newsbomb.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις