ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν. Όλα τα μνημόνια, το ίδιο…

Ξεπουλάνε και οι Πορτογάλοι έργα τέχνης για να πληρώσουν τα μνημόνια. Διαβάστε την είδηση από το ΒΗΜΑ:
Ακυρώθηκε, την τελευταία στιγμή, η δημοπρασία των 85 έργων του Μιρό που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από την Τρίτη στο Λονδίνο.
Η Πορτογαλία επρόκειτο να θέσει σε δημοπρασία, μέσω του λονδρέζικου οίκου Christie's, 85 πίνακες του ζωγράφου που ανήκαν σε τράπεζα που είχε διασωθεί με κρατικά κεφάλαια

το 2008.
Η δημοπρασία ακυρώθηκε από τον Christie's, με τον οίκο δημοπρασιών να επικαλείται «διαμάχη ενώπιον του πορτογαλικού δικαστηρίου, της οποίας διαμάχη ο Christie's δεν είναι μέλος».

Νωρίτερα, δικαστήριο στην Πορτογαλία είχε απορρίψει την προσπάθεια βουλευτών της αντιπολίτευσης να μπλοκάρουν την πώληση των έργων. Η Λισαβόνα ήλπιζε ότι από τα έσοδα της δημοπρασίας θα κατάφερνε να καλύψει μέρος των δημοσιονομικών της εξόδων.

Σε ανακοίνωσή του ο Christie's αναφέρει ότι αν και «η πρόσφατη αγωγή για να σταματήσει η δημοπρασία δεν έγινε δεκτή, οι νομικές αμφιβολίες που δημιουργεί η συνεχιζόμενη διαμάχη, έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προσφέρουμε τα έργα προς πώληση με ασφάλεια».

Ο οίκος δημοπρασιών εκφράζει την ελπίδα του να λυθεί σύντομα το ζήτημα.

Η αξία της συλλογής εκτιμάται περί τα 36 εκατ. ευρώ -πολύ παρακάτω από τα 3,4 δισ. ευρώ είχε στοιχίσει στους Πορτογάλους φορολογούμενους η διάσωση της τράπεζας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις