ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ

Μαριέττα Γιαννάκου: " Δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούνται οι γειτονικές χώρες στο βωμό αυτής της à la carte απόδοσης της ιστορίας από την ΠΓΔΜ "
 Ψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), το ψήφισμα για την Έκθεση Προόδου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) για το 2013 του εισηγητού κ. Richard Howitt, μέλους της Σοσιαλιστικής Ομάδας.
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν το τελικό κείμενο του ψηφίσματος, το οποίο
περιλαμβάνει, το επιτακτικό αίτημα προς το Συμβούλιο για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, επιρρίπτοντας έμμεσα το βάρος της ευθύνης για τις εξελίξεις στην ελληνική πλευρά.

Το  ψήφισμα  στο σύνολό του δεν είναι ισορροπημένο, καθώς  δεν κατανέμει ορθά τις ευθύνες για τη μη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος. Επιπλέον στο τελικό κείμενο που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του ΕΚ, διατηρήθηκε για ακόμη μια χρονιά, η σολομώντεια λύση  να αφαιρεθεί ο όρος "Μακεδονία" από το σύνολο του κειμένου, αλλά να παραμείνει ο επιθετικός προσδιορισμός "μακεδονικός". Τέλος, σημειώνεται ότι εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία της Ομάδας των Πρασίνων, η οποία προκρίνει μεν την λύση της σύνθετης ονομασίας, θέτει όμως ως προϋπόθεση να μην αμφισβητηθεί η "μακεδονική" ταυτότητα, πολιτισμός, εθνικότητα και γλώσσα.

Στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του ΕΚ κατά τη  διάρκεια της συζήτησης για την έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ, παρουσία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, αν πραγματικά δεν υπάρχει διάθεση να λυθεί η υπόθεση του ονόματος, που δεν είναι απλά τυπική υπόθεση, αλλά βαθύτερη υπόθεση προπαγάνδας και προβλήματος αλυτρωτισμού.

Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι η υπόθεση της ταυτότητας ενός λαού έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του, όμως ο πληθυσμός της περιοχής της ΠΓΔΜ  στο διάστημα του αιώνα που πέρασε έχει εμφανιστεί κατά καιρούς με διάφορες ταυτότητες. Δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούνται οι γειτονικές χώρες στο βωμό αυτής της  à la carte απόδοσης της ιστορίας από την ΠΓΔΜ.  Η ταυτότητα λοιπόν ναι είναι σημαντική, οφείλει πρωτίστως όμως να ανταποκρίνεται και στη πραγματικότητα".

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις