ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Στο τέλος της μέρας έχω 10 € αλλά χρωστάω 70 € σε διάφορους. Έχω πλεόνασμα;

του Στρατή Μαζίδη
Αμφισβητεί, λένε, η Ε.Ε. το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά και του Στουρνάρα. Ο τελευταίος μάλιστα, για άλλη μια φορά έκανε επίθεση στην τρόικα! Τι λε ρε παιδί μου! Βέβαια τις επιθέσεις τις κάνει όταν δεν βρίσκεται η Αθήνα η τελευταία.
Σε κάθε περίπτωση έχουν άδικο οι Βρυξέλλες; Το κράτος αθροίζει ένα πλεόνασμα έχοντας πετάξει μέσα διάφορα νούμερα αλλά το βασικότερο, ξεχνώντας ότι χρωστάει δεξιά κι αριστερά σε ιδιώτες μερικά δις.
Θα μου πείτε, ότι ομοίως χρωστούν και στο

κράτος. Σωστό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όταν ένας νοικοκύρης κάνει ταμείο, θα παραμερίζει τις υποχρεώσεις του.
Εν ολίγοις, στο τέλος της ημέρας ας υποθέσουμε ότι έχουμε στην τσέπη μας € 10,00 ενώ ξεκινήσαμε με π.χ. € 40,00 αλλά χρωστάμε € 5,00 στον περιπτερά, € 10,00 στο μίνι μάρκετ της γωνίας, € 15,00 στο φούρναρη και άλλα € 7,00 στο μανάβη λίγο παρακάτω. Α! Και σήμερα με το ταχυδρομείο κατέφθασαν ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Τι μας κάνει αυτό;

Αρχικά, σε πρώτη δηλαδή εντύπωση έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα αλλά μετά μια τρύπα ΝΑ με το συμπάθειο!
http://www.freepen.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις