ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ θα πετύχει

Παρέμβαση της επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου στην Ολομέλεια του ΕΚ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της Ελληνικής Προεδρίας 
 Την βεβαιότητά της για μια άκρως επιτυχημένη Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, εξέφρασε η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κα. Μαριέττα Γιαννάκου, σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της Ελληνικής Προεδρίας  από τον Έλληνα
Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.


Στην παρέμβασή της η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ χαιρέτισε τα θετικά σχόλια που εκφράστηκαν για την συνεισφορά της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παραδοχή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Baroso, ότι η αρχική προσέγγιση της ΕΕ στο ξέσπασμα της κρίσης ήταν λάθος.


Η κα. Γιαννάκου υπενθύμισε ότι η ανάληψη της Προεδρίας από την Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά από μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και ένα δύσκολο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής,  επιβεβαιώνει τη θεσμική ισοτιμία των κρατών μελών και τις αρχές πάνω στις οποίες η Ευρώπη οικοδομήθηκε. Η ίδια χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρον το πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, και κυρίως την τραπεζική ένωση, η οποία όπως ανέφερε αποτελεί την καλύτερη λύση για την μετάβαση σε μια ολοκληρωμένη οικονομική διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, η εκάστοτε προεδρία συναντά πάρα πολλές δυσκολίες στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινής θέσης ανάμεσα στο Συμβούλιο, καθώς εξακολουθεί να υπερισχύει ο διακυβερνητισμός. Γι’αυτό το λόγο, η κα. Γιαννάκου χαιρέτισε θερμά την θέση της Ελληνικής Προεδρίας για επαναφορά της κοινοτικής μεθόδου στις εργασίες του Συμβουλίου, καθώς μόνο με αυτήν την προσέγγιση η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει και να εξελιχθεί. 


Απαντώντας μάλιστα στον, γνωστό για τις αντιευρωπαϊκές θέσεις του, Βρετανό ευρωβουλευτή κ. Nigel Farage,  η κα. Γιαννάκου σημείωσε ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η Ευρώπη των ανησυχιών και των αμφιβολιών, επεσήμανε ωστόσο ότι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω ή να επαναεθνικοποιήσει τις πολιτικές της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Αν κάποιος θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ αυτό το αποφασίζει ο λαός και στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία θεωρεί ότι η χώρα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη αυτής της Ευρώπης".

Στη δευτερολογία της η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ στηλίτευσε τις θέσεις ορισμένων ευρωσκεπτικιστών βουλευτών, οι οποίοι προσπάθησαν να αποδημήσουν τόσο την κατάσταση της Ένωσης, όσο και την κατάσταση στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η σταθερά που μας συνδέει και αυτό που όλοι θέλουμε να εξελίξουμε στο μέλλον από κοινού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: "Η Ευρώπη θα δημιουργηθεί από αυτούς που τη θέλουν και ευτυχώς είναι πολλοί, αλλά και από αυτούς που δεν την θέλουν. Γιατί αυτοί που τη θέλουν, την δημιούργησαν και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν, πάντα λαμβάνουν υπόψη τους και τις αντίθετες απόψεις. Όλοι ξέρουμε ότι αυτή η Ευρώπη είναι ικανοποιητική και για αυτούς που δεν την θέλουν. Γιατί θα μπορούσαν ορισμένοι συνάδελφοι να αναλογιστούν τί θα συνέβαινε εάν οι χώρες τους ήταν έξω από την Ευρώπη της ελευθερίας, της ελεύθερης διακίνησης εργαζομένων, την Ευρώπη της ανάπτυξης, την Ευρώπη των κοινών προσπαθειών σε μια εποχή έντονου ανταγωνισμού, όπου η κλασσική Δύση δεν είναι πια ο μόνος παραγωγός καινοτομίας; Υπάρχουν πια και άλλοι παίκτες στο διεθνή χώρο Γι’ αυτό το λόγο μόνο μαζί μπορούμε. Και οι μικρές χώρες, αλλά και οι μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, που μπορεί να είναι μεγάλες για την Ευρώπη, αλλά δεν είναι καθόλου μεγάλες και σημαντικές για το διεθνές σύστημα. Επομένως πάνω σε αυτές τις θέσεις κινούμεθα ".

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις