ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Η Ελλάς σε αποσύνθεση

Μελίνα Τσιλιμίγκρα
Ο καθημερινός βομβαρδισμός σκανδάλων, αξιοποίνων πράξεων -πραγματικών ή κατασκευασμένων-, οι αλυσιδωτές αποκαλύψεις για την τελειωτική απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών δεν έχει τέλος!
   Διεφθαρμένοι πολίτες, “λαδωμένοι” πολιτικοί, ανέντιμοι θεματοφύλακες θεσμών και αξιωμάτων, αναλώνονται σε ένα bras de fer εντυπώσεων συνυφασμένων με την απόλυτη ξεφτίλα και μια σήψη δίχως
προηγούμενο.
   Θέατρο παραλογισμού με στόχο την ηθική, τις αξίες, την αξιοπρέπεια, την τσίπα, το φιλότιμο και τελικά “έπαθλο” αρκετά εκατομμύρια. Τόσο... “αρκετά” που οι αριθμοί των εκατομμυρίων δεν επιφέρουν πια καμιά απολύτως αίσθηση της αξίας τους, υπολογίζονται σε νούμερα απίστευτα και τελικά τίποτε πια δεν μας εκπλήσσει!
   Αριστεροί βουλευτές με παραδεξιές, καπιταλιστικές, ξεχειλωμένες από το χρήμα τσέπες, επιχειρούν ανερυθρίαστα μάλιστα και ευθαρσώς να δικαιολογήσουν τις ογκώδεις καταθέσεις τους σαν κάτι που συμβαίνει καθημερινά βρε αδελφέ, αφού αποτελεί το φυσικό επακόλουθο μιας... “εργασιακής περιόδου”. Επενδύσεις σε funds, τα οποία με βδελυγμία αποτάσσουν ως κομματικά στελέχη, αλλά ενδίδουν στο φλερτ της σίγουρης επενδυτικής απόδοσης!
   Πόσες ζωές πρέπει να δουλέψεις κακόμοιρε, καθημερινέ Έλληνα για να μπορέσεις να αποκτήσεις πολλαπλές υποδιαιρέσεις των δικών τους “κεκτημένων”.
   Υπουργοί κυβερνήσεων, βουτηγμένοι στο βόθρο, κατάπτυστες καρικατούρες, κλέβουν κατ’ εξακολούθηση το Δημόσιο με κάθε τρόπο –με κάθε μέσο, περιγελώντας έναν ολόκληρο λαό με το θράσος τους να επιχειρούν να πείσουν για την οικονομική τους ανέχεια, κάνοντας υπερπολυτελή ταξίδια και χτίζοντας διεφθαρμένες βίλες.
   Αρχηγοί κομμάτων που παρουσιάζονται ως φερέλπιδες και σωτήρες να δικαιολογούνται σαν ανδρείκελα πως δεν έχτισαν αυτοί επαύλεις με κρατικές επιδοτήσεις αλλά... οι πεθερές! Η αξιωματική αντιπολίτευση πελαγωμένη μέσα στην πολυγλωσσία που τροφοδοτούν οι “εκλεκτές συνιστώσες” της, προβληματίζεται ποιον τρομοκράτη πρέπει να υποστηρίζει περισσότερο;
Άλλοι φυλακίζονται χωρίς ουσιαστικό λόγο, με κατηγορίες ανόητες, αστείες, ανυπόστατες, εξαιρετικώς και τεχνηέντως κατασκευασμένες, παρασέρνοντας ολόκληρη την διαδικασία λειτουργίας και απόδοσης της Δικαιοσύνης σε καθοδηγούμενες και προειλημμένες αποφάσεις, μόνο και μόνο για να ανακοπούν δημοσκοπικά, αλλά πρωτίστως για να ικανοποιήσουν τις εντολές κέντρων αποφάσεων εγχώριων και εισαγόμενων.
   Φωνάζω!!! Για πόσο ηλίθιους μας περνάτε; Όλοι εσείς που κρατάτε την μοίρα μας στις αποφάσεις σας; Ουρλιάζω!!! Δεν σας πιστεύουμε πια! Κανένας σας και τίποτα. ΜΜΕ συνεργαζόμενα με πολιτικά συμφέροντα (με το αζημίωτο φυσικά), δημοσιογράφοι κυριολεκτικά πουλημένοι για να κατασκευάζουν ειδήσεις και να διαμορφώνουν “κοινές γνώμες”. Αρκετά! Καταλάβαμε το παιχνίδι που παίζεται και παίζετε! Ξυπνήστε Έλληνες! Όχι πισωγυρίσματα. Όχι στις ίδιες πρακτικές!
Θα αλλάξουμε μόνο αν ο καθένας από εμάς “αλλάξει αυτό που βλέπει στον καθρέφτη του” από σήμερα κιόλας, χωρίς αναβολές, χωρίς καθυστερήσεις!
   Ειδάλλως σύντομα, συντομότερα από ότι νομίζουμε, το καράβι “ΕΛΛΑΣ” θα χαθεί αύτανδρο, και τα εγχώρια αλλά και τα εισαγόμενα κοράκια θα κάνουν νικηφόρους κύκλους πάνω απ΄ τα κουφάρια μας.
 Σήμερα! Όχι αύριο! Τώρα!
http://melinatsilimigkra.blogspot.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις